Petitchef

Gris cu lapte si sirop de brad

Altele
1 porții
10 min
15 min
Foarte ușor
Cu doar 3-4 ingrediente, grisul cu lapte este o reteta simpla, care probabil tuturor ne aminteste de copilarie. Multi l-am mancat simplu, altii cu dulceata (de visine), eu m-am gandit sa-l stropesc cu sirop de brad.

Ingrediente

Numarul de porții: 1
75g gris (cam 3 linguri pline)

250ml lapte

10 grame de zahar brun (2 pliculete)

Sirop de brad (dulceata)

Preparare

  • Intr-o craticioara punem la fiert laptele impreuna cu zaharul.
  • Cand incepe laptele sa fiarba punem grisul in ploaie si amestecam continuu, ca sa nu faca cocoloase.
  • Il lasam la foc mic sa fiarba pana se ingroasa, amestecand cu grija sa nu se lipeasca.
  • Dupa ce este gata, il punem intr-un bol si il stropim cu sirop de brad sau il puteti servi cu dulceata preferata.



Comentarii:

15/03/2017

Ce bun ar fi cu sirop de brad ...

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sirop de menta facut in casa
Sirop de menta facut in casa
20 porții
24h10m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Gris cu lapte
Gris cu lapte
2 porții
40 min
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Gris cu lapte
Gris cu lapte
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Gris cu lapte
Gris cu lapte
2 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiCum se fac galuste pufoase din gris?Cum se fac galuste pufoase din gris?De ce sa consumam lapte de capra?De ce sa consumam lapte de capra?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: