Caramelul : Puneti zaharul intr-o cratița la foc mediu si lasati-l caramelize fara sa il amestecati. Pentru a amesteca, trebuie doar sa agitati usor cratita.
Turnati caramelul in ramekins si dati deoparte. Pune laptele condensat la fiert.
Se bat 3 oua si imediat ce laptele a fiert, se toarna peste oua si se amesteca bine.
Varsati amestecul in fiecare ramekins. Puneti Ramekins intr-o tava in care turnati apa clocotita pana la jumatate vaselor, astfel incat sa gatiti la Bain Marie.
Gatiti 50 minute la 160°C.
Asteptati pana se racesc bine vasele inainte de a scoate flanul.
Laptele condesat neindulcit : pote fi inlocuit cu lapte normal sau cu lapte de cocos.
Nu aveti timp? Nu trebuie sa fierbeti laptele. Va asiguram ca sarind peste acest pas nu se va schimba reteta dvs. ;-)
Informații nutriționale:
pentru 1 porție / pentru 100 g
Nutriție:
Informații nutriționale pentru 1 porție (170g)
Calorii:144Kcal
Carbo:18.2g
Grăsimi:4.6g
Grăsimi sat.:1.9g
Proteine:7.5g
Fibre:0g
Zahăr:17.9g
ProPoints:4
SmartPoints:6
Poze
Întrebări:
Comentarii:
Diana Lucia,
26/03/2019
Nu, doamna Dana, acesta NU ESTE lapte de pasare (sau 'Boules de neige', cum i se mai spune). Acesta este foarte aproape (daca nu identic) cu crema de zahar ars.
Comentarii:
Nu, doamna Dana, acesta NU ESTE lapte de pasare (sau 'Boules de neige', cum i se mai spune). Acesta este foarte aproape (daca nu identic) cu crema de zahar ars.
Lapte de pasare -> denumirea romäneasca
Ramekin nu are un corespondent romanesc? E tare enervant cind scrieti retete in romaneste, impanate cu termeni straini.