Petitchef

Paine pufoasa

Altele
6 porții
4 ore
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Pune drojdia si zaharul in lapte si lasa sa stea 10 minute.Intr-un vas amesteca faina cu sarea.Adauga amestecul cu drojdie, untul topit si galbenusurile.
  • Amesteca pana la omogenizare apoi framanta timp de 5-10 minute.Pune aluatul intr-un vas, acopera cu un prosop si lasa sa stea 45 minute.
  • Dupa 45 minute ia aluatul din bol, framanta-l putin apoi impatura-l in 4.Pune aluatul din nou in vas si lasa-l inca 45 minute.
  • Dupa inca 45 minute incinge cuptorul la 180?C. Pune aluatul intr-o tava de cozonac si mai lasa-l 30 minute. Inainte de a-l pune la copt cresteaza-l.
  • Pune painea la copt 40 minute. Scoate paine apoi unge-o cu smantana. Mai pune painea la copt inca 20-25 minute.


Poze

Paine pufoasa
Paine pufoasa - poza 2
Paine pufoasa - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

John_, 15/03/2020

Pai dupa 4-5 ore de pregatit si copt mai asteptam sa se si racesca, vreo 1-2 ore! Ti se lungesc urechile de foame. Prefer sa mananc fara paine! Oricum, e si mai sanatos.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Ciabatta all'italiana - o pufosenie de paine! Ciabatta all'italiana - o pufosenie de paine! Cum sa faci paine de casa – colectie de retete Cum sa faci paine de casa – colectie de retete

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează