Paine pufoasa
Ingrediente
6
Rețete inrudite
-
Paine brioche fara unt, super pufoasa
-
Paine toast - de casa
-
Pâine arici umplută în stil tartiflette
-
Paine impletita aromata cu pesto
Preparare
Preparare4 ore
Gătire30 min
- Pune drojdia si zaharul in lapte si lasa sa stea 10 minute.Intr-un vas amesteca faina cu sarea.Adauga amestecul cu drojdie, untul topit si galbenusurile.
- Amesteca pana la omogenizare apoi framanta timp de 5-10 minute.Pune aluatul intr-un vas, acopera cu un prosop si lasa sa stea 45 minute.
- Dupa 45 minute ia aluatul din bol, framanta-l putin apoi impatura-l in 4.Pune aluatul din nou in vas si lasa-l inca 45 minute.
- Dupa inca 45 minute incinge cuptorul la 180?C. Pune aluatul intr-o tava de cozonac si mai lasa-l 30 minute. Inainte de a-l pune la copt cresteaza-l.
- Pune painea la copt 40 minute. Scoate paine apoi unge-o cu smantana. Mai pune painea la copt inca 20-25 minute.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
J
John_,
15/03/2020
Pai dupa 4-5 ore de pregatit si copt mai asteptam sa se si racesca, vreo 1-2 ore! Ti se lungesc urechile de foame. Prefer sa mananc fara paine! Oricum, e si mai sanatos.