Petitchef

Pierogi cu branza dulce

Altele
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Amestecam faina cu sarea, adauga, oul, la sfarsit adaugam apa dar portionat si cu grija s-ar putea sa constati ca nu e nevoie de atata apa cata scrie la ingrediente . Rezultatul final este un aluat elastic.
  • Nu este nevoie sa-l framantati prea mult, sa nu se intareasca. Una am mai adaugat si o lingura de ulei, nu scrie in reteta dar mie asa mi s-a parut ca trebuie. Intindem aluatul si-l decupam cu un pahar , rotundurile de aluat ce rezulta le luam rand pe rand, punem in mijlocul lor cate o lingurita de umplutura, le pliem si lipim marginea, apasand cu ajutorul unei furculite.
  • Umplutura este, in esenta, cea de la placinta de branza dulce:- 300 gr. branza grasa de vaci - un ou - zahar sincer desi detest formularea, ei bine, n-am ce face, am pus dupa gust- un plic de zahar vanilinat sau o fiola de esenta de vanilie- doua linguri de faina- doua linguri de gris Amestecam toate ingredientele pana se omogenizeaza.
  • Bucatile de pierogi se pun la fiert intr-o oala in care am turnat si nitel ulei. De asemenea e de recomandat sa nu fierbeti in aceeasi oala pierogi cu umpluturi diferite. Va dati seama ce-ar iesi daca unele din bucati s-ar sfarama ce mai, ar fi un talmes balmes. Sunt fierte cand se ridica la suprafata apei.
  • Sosul:
    Dizolvati pe foc 100 grame de zahar cu o lingura de unt si 250 grame de frisca lichida. Intai am topit zaharul cu untul, apoi turnam putin cate putin frisca, mestecati cu nadejde si aveti grija sa va feriti din calea aburilor ce se ridica vertiginos din oala in care tocmai ati turnat frisca. Bineinteles, o solutie ar fi ca frisca sa fie usor incalzita, atunci impactul intre ingrediente n-ar mai fi asa furtunoasa.


Poze

Pierogi cu branza dulce
Pierogi cu branza dulce - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Barcute cu branza dulce
Barcute cu branza dulce
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Pasca cu branza dulce
Pasca cu branza dulce
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Rulada cu banane si branza dulce
Rulada cu banane si branza dulce
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Gogosi cu branza dulce
Gogosi cu branza dulce
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Placinta cu branza dulce si iaurt in crusta de mac
Placinta cu branza dulce si iaurt in crusta de mac
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Branza cu mucegai sau Branza Albastra Branza cu mucegai sau Branza Albastra Sa mancam dulce si sa vorbim dulce - Baclavaua! Sa mancam dulce si sa vorbim dulce - Baclavaua!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează