Petitchef

Pasca cu branza de vaci, fara aluat

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
1 kg. branza dulce de vaci

7 oua (mici)

420 g. zahar

4 pliculete zahar vanilat

4 linguri rase de faina

1 varf de cutit sare

2 linguri de gris

2 linguri cu varf de lapte praf

175 g. unt topit

5 g. praf de copt

80-100 g. stafide

zahar pudra pentru ornat

Preparare

  • Se trece branza dulce prin sita sau se mixeaza cu mixerul vertical . Se separa ouale; albusurile se bat spuma. Branza dulce se freaca cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si untul topit.
  • Se adauga faina, praful de copt si sarea, toate cernute, si apoi sarea, grisul, laptele praf si stafidele si se omogenizeaza.
  • Se inglobeaza albusurile batute, incet, cu o spatula sau lingura de lemn, in doua transe, amestecand usor dupa fiecare.
  • Tava de copt se unge bine cu margarina/unt si se tapeteaza cu gris .
  • Se toarna umplutura si se pune in cuptorul incins, la foc mediu (175 grade C.) cca. 65-70 de minute.
  • Se lasa la racit in tava, apoi se aseaza pe platoul de servit.
  • Se orneaza simplu, cu zahar pudra.

Poze

Pasca cu branza de vaci, fara aluat, poza 1
Pasca cu branza de vaci, fara aluat, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

01/05/2013

F.bun.

(0) (0) Abuz
30/03/2013

Buna super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Pasca cu branza dulce
Pasca cu branza dulce
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Pasca traditionala ( aluat facut la masina de paine)
Pasca traditionala ( aluat facut la masina de paine)
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pasca fara aluat
Pasca fara aluat
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Pasca fara aluat (reteta video)
Pasca fara aluat (reteta video)
8 porții
1h25m
Ușor
4.9 / 5
Rețetă Batoane energice de cereale
Batoane energice de cereale
12 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Granola de casa
Granola de casa
5 porții
17 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branzaZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăBranza cu mucegai sau Branza AlbastraBranza cu mucegai sau Branza AlbastraTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: