Mai intai pregatim blatul, pentru care maruntim biscutii, cu tocatorulsau ii punem intr-o punga mai rezistenta si ii zdrobim cu un obiect contondent.
Topim untul si il amestecam cu biscuitii pana obtinem o compozitie omogena, pe care o intindem intr-o forma cu peretii detasabili. Dam la cuptorul incins la 200 de grade, timp de 10 minute. Dupa ce scoatem de la cuptor, lasam sa se raceasca complet, cat timp pregatim umplutura.
Amestecam branza dulce cu zaharul si zaharul vanilat si batem cu mixerulca sa obtinem o consistenta pufoasa. Adaugam pe rand ouale intregi si faina.
O parte din mango am pastrat-o pentru ornat, iar pe restul l-am taiat cubulete si le-am pasat cu piciorul vertical al mixeruluiAdaugam mango peste branza, omogenizam si apoi incorporam frisca batuta.
Turnam compozitia peste blatul rece, asta dupa ce ungem cu putin unt peretii formei, ca sa fie usor de scos.Dam la cuptorul incins la 200 de grade cam 1 ora si 15, pana capata o culoare aurie pe deasupra, iar marginile se coloreaza mai accentuat.
Daca miscam tava, compozitia in mijloc se va misca putin, dar asta nu inseamna ca nu s-a patruns.Lasam sa se raceasca complet, scoatem din tava, ornam si tinem cheesecakeul la frigider pana cand il servim. Un desert excelent, pentru care 100 grame au aproximativ 250 calorii, iar o portie cam 450 calorii.
Comentarii:
Totusi eu cred ca este prajitura cu branza si mango ;)
O sa incerc reteta arata bine