Petitchef

Spanish tapas: cartofi crocanti in sos picant

Altele
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 kg cartofi taiati cubulete'

2 linguri ulei masline

O jumatate ceapa rosie taiata fin

2 catei de usturoi zdrobiti

3  linguri paprika dulce

Un sfert lingura piper cayenne

500g rosii curatate, decojite, fara samburi, taiate - cubulete

O foaie de dafin

O lingurita zahar

200 ml ulei

Preparare

  • Incingeti bine uleiul si prajiti cartofii pana devin aurii. Scoateti si puneti deoparte pe o hartie de bucatarie.
  • Incalziti uleiul de masline si caliti ceapa 5 minute. Adaugati usturoiul, paprika, piperul si lasati 2 minute.
  • Adaugati rosiile, foaia de dafin, zaharul si 80ml apa, lasati sa dea in clocot la foc mic, 20 minute.
  • Scoateti frunza si lasati la racit. Dati sosul la blender.
  • Inainte de servire mai prajiti cartofii inca 2 minute pentru extra crocant. Serviti cu sosul picant.

Întrebări:



Video sugerat

YouTube



Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Creveti crocanti cu sos picant
Creveti crocanti cu sos picant
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cartofi prajiti, aurii si crocanti
Cartofi prajiti, aurii si crocanti
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosii12 retete de Cartofi copti12 retete de Cartofi coptiPiureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofiPiureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofiRetete cu cartofi dulciRetete cu cartofi dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: