Petitchef

Creveti cu ghimbir

Felul principal
2 porții
10 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Se despica crevetii pe lungime, fara a se taia de tot, si se curata de vinisoare. Se aranjeaza pe o farfurie adanca, sau castron. Peste ei se asaza ghimbirul. Se stropesc cu vin de orez, ulei de susan si sos de soia. Se presara apoi cu piper alb si amestec 5 arome.
  • Se asaza farfuria pe un gratar metalic, intr-un wok ce contine un strat de apa de cativa centimentri grosime. Nivelul apei trebuie sa fie cu 2 cm sub cel al gratarului. Se da in clocot apa, se micsoreaza flacara si se acopera wok-ul. Se fierb crevetii in aburi 5-6 minute, pana ce sunt facuti.
  • Se stropesc crevetii cu ulei aromat cu ardei iute si se presara cu ceapa verde. Se amesteca si se transfera pe farfurii individuale, incalzite. Se servesc imediat, alaturi de orez fiert, fie simplu fie amestecat cu legume fierte in aburi.

Rețete inrudite

YouTube

Întrebări:





Rețete inrudite

Rețetă Creveti crocanti cu sos picant
Creveti crocanti cu sos picant
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Creveti picanti in doua variante
Creveti picanti in doua variante
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Creveti kung pao
Creveti kung pao
2 porții
1 oră
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Creveti crocanti in foaie de placinta
Creveti crocanti in foaie de placinta
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Creveti flambati
Creveti flambati
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Legume si creveti la wok
Legume si creveti la wok
3 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5


Articole conexe

Retete cu... creveti Retete cu... creveti 9 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre ghimbir 9 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre ghimbir Cateva cuvinte despre … Ghimbir Cateva cuvinte despre … Ghimbir

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.