Petitchef

Norisor cu ou si carnat

Antreuri
2 porții
20 min
10 min
Foarte ușor
Noua, celor de la Petitchef ne plac ouale gatite in toate formele: fierte, prajite, omleta, fierte in apa ...dar tie? Astazi ne propunem un nou mod de gatit: norisor! Cunoscut sub numele de „ou in nor“, aceasta reteta va surprinde cu o prezentare originala! Haideti sa incercam impreuna!

Ingrediente

Numarul de porții: 2
2 oua

5 felii de carnat

70 gr branza rasa

ierburi de Provence

sare

piper

Preparare

  • Etapa 1 - Norisor cu ou si carnat
    Separati albusul de galbenusuri avand grija sa nu se sparga galbenusurile. Puneti fiecare galbenus separat in vase mici. Le folosim mai tarziu.
  • Etapa 2 - Norisor cu ou si carnat
    Sarati albusurile si bateti-le spuma.
  • Etapa 3 - Norisor cu ou si carnat
    Se toaca marunt feliile de carnat si se amesteca cu albusul batut spuma, cu branza rasa, piperul si ierburile Provence. Se amesteca usor, avand grija sa nu se lase albusul.
  • Etapa 4 - Norisor cu ou si carnat
    Pe o foaie de copt formam doua gramezi de albus, iar in mijloc facem o adancitura.
  • Etapa 5 - Norisor cu ou si carnat
    Coaceti 7 minute la 220°C.
  • Etapa 6 - Norisor cu ou si carnat
    Adaugati cate un galbenus in fiecare adancitura si dati la cuptor pentru 2 minute.
  • Etapa 7 - Norisor cu ou si carnat
    Voila! Ouale norisor sunt gata!

Video

YouTube

Poze

Norisor cu ou si carnat, poza 1Norisor cu ou si carnat, poza 2Norisor cu ou si carnat, poza 3

Observații:

Adosuri: pot fi puse in functie de gust, prosciutto crudo, branza Gruyere si parmezan, precum si multe alte plante aromatice



Comentarii:

constanta_s2014
constanta_s2014, 29/06/2018

Si mie-mi plac ouale sub orice forma dar ce ati facut voi aici n-as putea sa mananc pentru ca arata horror. Nu stiu de ce va place sa va complicati, atata munca pentru un fiasco!

(1) (0) Abuz
29/06/2018

Ideea oului "norisor" este ca în forma finala oul sa arate ca un norisor alb si pufos. Amestecarea albusului cu brânza îi pastreaza calitatile norisorului, dar cârnatul si ierburile strica aspectul. In afara de asta e mult mai sanatos sa mâncam oul ori cu sunca/cârnat ori cu brânza, dar nu cu amandoua.

(1) (0) Abuz
John Doe, 02/09/2017

Munca inutila!

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Bulete de cascaval cu carnat
Bulete de cascaval cu carnat
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Zama acra cu curechi, tarhana, soanca si carnat
Zama acra cu curechi,tarhana,soanca si carnat
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Carnati caramelizati
Carnati caramelizati
7 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu maroilles
Tarta cu maroilles
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Frittata la cuptor
Frittata la cuptor
8 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: