Petitchef

Norisor cu ou si carnat

Antreuri
2 porții
20 min
10 min
Foarte ușor
Noua, celor de la Petitchef ne plac ouale gatite in toate formele: fierte, prajite, omleta, fierte in apa ...dar tie? Astazi ne propunem un nou mod de gatit: norisor! Cunoscut sub numele de „ou in nor“, aceasta reteta va surprinde cu o prezentare originala! Haideti sa incercam impreuna!

Ingrediente

Numarul de porții: 2
2 oua

5 felii de carnat

70 gr branza rasa

ierburi de Provence

sare

piper

Preparare

  • Etapa 1 - Norisor cu ou si carnat
    Separati albusul de galbenusuri avand grija sa nu se sparga galbenusurile. Puneti fiecare galbenus separat in vase mici. Le folosim mai tarziu.
  • Etapa 2 - Norisor cu ou si carnat
    Sarati albusurile si bateti-le spuma.
  • Etapa 3 - Norisor cu ou si carnat
    Se toaca marunt feliile de carnat si se amesteca cu albusul batut spuma, cu branza rasa, piperul si ierburile Provence. Se amesteca usor, avand grija sa nu se lase albusul.
  • Etapa 4 - Norisor cu ou si carnat
    Pe o foaie de copt formam doua gramezi de albus, iar in mijloc facem o adancitura.
  • Etapa 5 - Norisor cu ou si carnat
    Coaceti 7 minute la 220°C.
  • Etapa 6 - Norisor cu ou si carnat
    Adaugati cate un galbenus in fiecare adancitura si dati la cuptor pentru 2 minute.
  • Etapa 7 - Norisor cu ou si carnat
    Voila! Ouale norisor sunt gata!

Video

YouTube

Observații:

Adosuri: pot fi puse in functie de gust, prosciutto crudo, branza Gruyere si parmezan, precum si multe alte plante aromatice

Poze

Norisor cu ou si carnat, poza 1Norisor cu ou si carnat, poza 2Norisor cu ou si carnat, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

Dana, 28/01/2020

Foarte buna ideea si foarte interesanta, mai ales pentru persoanele care vor sa se dezvolte intelectual si deschise spre a invata si a proba ceva nou. Mai ales copiii sunt bucurosi sa primeasca altceva, de aceea trebuie mereu sa inaintam in cunoastere si experienta nu sa ramanem in epoca de piatra pentru ca ne este comod. :)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 29/06/2018

Si mie-mi plac ouale sub orice forma dar ce ati facut voi aici n-as putea sa mananc pentru ca arata horror. Nu stiu de ce va place sa va complicati, atata munca pentru un fiasco!

(1) (0) Abuz
29/06/2018

Ideea oului "norisor" este ca în forma finala oul sa arate ca un norisor alb si pufos. Amestecarea albusului cu brânza îi pastreaza calitatile norisorului, dar cârnatul si ierburile strica aspectul. In afara de asta e mult mai sanatos sa mâncam oul ori cu sunca/cârnat ori cu brânza, dar nu cu amandoua.

(1) (0) Abuz
John Doe, 02/09/2017

Munca inutila!

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Supa de cartofi cu carnat si oua
Supa de cartofi cu carnat si oua
2 porții
35 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Ciorba cu varza acra si carnat afumat
Ciorba cu varza acra si carnat afumat
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Bulete de cascaval cu carnat
Bulete de cascaval cu carnat
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu maroilles
Tarta cu maroilles
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Carnati cu mamaliga
Carnati cu mamaliga
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă French Taco
French Taco
2 porții
45 min
Foarte ușor
2.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: