Petitchef

Omleta greceasca

Antreuri
2 porții
5 min
8 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2

2 portii aveti nevoie de:

1/2 de cana cu ardei verzi-tocati cubulete

1/2 de cana ciuperci-feliate

1/8 de lingurita maghiran

1 cana spanac tocat

2 oua intregi

4 albusuri de ou

1/2 de cana cu feta-zdrobita

1 rosie (de la care se scot samburii

si se taie feliute

Preparare

  • Cu toate ca nu agreez omleta, mi se pare cam grasa, in functie de ingrediente, poate avea putine calorii, si deci sa faca un mic dejun cat mai savuros.

    Privind inspre bucataria greceasca, de unde bate aer sarat, unde vantul unduieste maslinii, iar mancarea o mananci pe nerasuflate la cate de buna e, am zis ca trebuie sa gatesc azi ceva de la ei. Asa am ales omleta greceasca. Sfatul meu, respectati cantitatile.

    Pentru 2 portii aveti nevoie de: �1/2 de cana cu ardei verzi-tocati cubulete, �1/2 de cana ciuperci-feliate, 1/8 de lingurita maghiran, 1 cana spanac tocat, 2 oua intregi, 4 albusuri de ou, �1/2 de cana cu feta-zdrobita, 1 rosie (de la care se scot samburii, si se taie feliute).

    Legumele si verdeata se pun intr-o tigaie, unde varsati putin ulei masline bun pentru prajit. Se calesc putin timp. Intr-un bol se amesteca albusurile, ouale batute spuma. Se amesteca bine, se toarna omleta peste legumele calite. Se amesteca. Se adauga branza si rosia. Se pune capac, se tine pe foc, pana ce omleta devine pufoasa.

    Atentie! Ingredientele sunt pentru 2 persoane, nu pentru una singura.

    O portie are 230 de calorii.

    Pofta buna!



Comentarii (32):

25/02/2016

Excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/02/2016

Pentru cei care iubesc omleta, dar nu agreeaza uleiul incins, se poate obtine o gustare delicioasa alegand varianta coacerii in cuptor. Nu dureaza mai mult (in 10-15' este gata de savurat), aspectul este acelasi, iar gustul divin nu te face sa te simti vinovat de excesul de prajeala pentru ca nu este nevoie sa pui nicio picatura de grasime. Daca va plac legumele mai moi, le puteti sota in putina apa, le lasati sa se racoreasca un pic, inainte de adauga ouale, apoi lasati cuptorul sa-si faca treaba.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
ALBU, 19/06/2014

Excelenta reteta multumesc

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
costi1960
costi1960, 25/02/2016

Trist...ce facem cu cele 4 galbenusuri ramase ?

(0) (0) Abuz
Rodica Rosenthal, 01/05/2015

Bunuta...

(0) (0) Abuz
17/09/2014

Deliciu!

(0) (0) Abuz
21/06/2014

Bun

(0) (0) Abuz
elena.bica, 21/06/2014

DEliciosa

(0) (0) Abuz
19/06/2014

De facut neaparat. poate as renunta la albusuri sau 1 ou si albusuri. portia este destul de mare.

(0) (0) Abuz
19/06/2014

Omleta regala ! Deja o preparam.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Omleta la multicooker philips
Omleta la multicooker philips
2 porții
10 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Salata greceasca sau horiatiki
Salata greceasca sau horiatiki
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Okonomiyaki - omleta japoneza
Okonomiyaki - omleta japoneza
5 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Omleta cu ciuperci si spanac
Omleta cu ciuperci si spanac
4 porții
30 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Omleta reinterpretata
Omleta reinterpretata
1 porții
15 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Omleta cu orez
Omleta cu orez
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Cine nu stie sa faca o omleta?Cine nu stie sa faca o omleta?Frittata sau omleta italianaFrittata sau omleta italiana

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: