Petitchef

Focaccia decorata - Focaccia art

Felul principal
10 porții
20 min
20 min
Foarte ușor
Trezeste artistul din tine si decoreaza painea ta italiana cu plante aromatice si legume crude, aranjate frumos.
O idee minunata pentru a infrumuseta mesele de aperitiv, pranz sau picnic ;-)
Explicatiile detaliate, mai jos ↓ ↓

Ingrediente

10

Preparare

  • Etapa 1 - Focaccia decorata - Focaccia art
    Amestecati drojdia uscata cu jumatate din apa calduta. Lasati sa stea 10 minute. Amestecati totul împreuna si adaugati faina, zaharul, sarea, uleiul de masline si restul de apa calduta.
  • Etapa 2 - Focaccia decorata - Focaccia art
    Framantati pana cand aluatul se desprinde de pe margini. Puteti termina framantarea, manual, daca este necesar.
  • Etapa 3 - Focaccia decorata - Focaccia art
    Formati din aluat o bila si asezati-o intr-un vas uns cu aproximativ 1 lingura de ulei de masline. Turnati deasupra un strop de ulei de masline si acoperiti cu un prosop de bucatarie. Lasati sa stea 2 ore la temperatura camerei.
  • Etapa 4 - Focaccia decorata - Focaccia art
    Ungeti o tava de copt (sau o forma mare) apoi transferati aluatul pe tava de copt. Intindeti bine aluatul pe toata suprafata tavii de copt, folosindu-va de maini. Infoliati si dati la frigider pentru 1 noapte.
  • Etapa 5 - Focaccia decorata - Focaccia art
    Scoateti focaccia din frigider si așteptati sa ajunga la temperatura camerei, inainte de a o manipula (aproximativ 30 de minute). Faceti gauri cu degetele pe toata suprafata aluatului.
  • Etapa 6 - Focaccia decorata - Focaccia art
    Se toarna un strop de ulei de masline deasupra, astfel incat uleiul sa poata ajunge in gauri. Presarati cu flori sare de mare si lasați sa stea 30 de minute la temperatura camerei.
  • Etapa 7 - Focaccia decorata - Focaccia art
    Pregatiti legumele: spalati si taiati ardeiul, transversal, spalati si taiati rosiile cherry pe lungime. Scoateti frunzele de pe tulpinile de busuioc. Spalati frunzele proaspete de spanac.
  • Etapa 8 - Focaccia decorata - Focaccia art
    Distribuiti legumele si plantele aromatice astfel incat sa creati o mica gradina: spanacul va juca rolul ierbii, tulpinile de busuioc vor juca rolul tulpinilor de flori, ardeiul si roșiile vor juca rolul petalelor de flori si frunzele busuiocului va avea rolul de frunze de flori.
  • Etapa 9 - Focaccia decorata - Focaccia art
    Coaceti în cuptorul preîncălzit la 230° C timp de 20 - 25 de minute.
  • Etapa 10 - Focaccia decorata - Focaccia art
    Gata, focaccia înflorita este gata: D

Rețete inrudite

YouTube

Observații:

Puteti imparti aluatul in doua si sa faceti 2 focaccia.

Poze

Focaccia decorata - Focaccia art, poza 1
Focaccia decorata - Focaccia art, poza 2
Focaccia decorata - Focaccia art, poza 3
Focaccia decorata - Focaccia art, poza 4
Focaccia decorata - Focaccia art, poza 5
Focaccia decorata - Focaccia art, poza 6
Focaccia decorata - Focaccia art, poza 7
Focaccia decorata - Focaccia art, poza 8

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Focaccia rapida cu smantana
Focaccia rapida cu smantana
4 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Focaccia cu ceapa si rosii
Focaccia cu ceapa si rosii
8 porții
40 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Focaccia cu ceapa rosie
Focaccia cu ceapa rosie
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Focaccia, painea italiana cu rozmarin
Focaccia, painea italiana cu rozmarin
10 porții
2 h 20 m
Ușor
4 / 5
Rețetă Salata Panzanella - Salata italiana
Salata Panzanella - Salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Supa de tortellini
Supa de tortellini
3 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei