Petitchef

Briose cu prosciutto

Antreuri
6 porții
10 min
30 min
Ușor
Prosciutto, spanac, ciuperci

Ingrediente

Numarul de porții: 6
4 linguri ulei

1 ceapa mica tocata marunt

3 catei de usturoi pisati

250 grame ciuperci tocate marunt

250 grame spanac congelat pe care il decongelati si il stoarceti de apa

150 grame prosciutto

8 oua

60 ml iaurt simplu

2 linguri faina

12 rosii cherry taiate pe jumatate

Sare

Preparare

  • Incalziti cuptorul la 180 grade.
  • Incingeti 2 linguri ulei intr-o tigaie si caliti ceapa 2-3 minute, adaugati ciupercile, usturoiul si condimentati cu sare si piper. Lasati-le la foc mic 5-7 minute, apoi luati tigaia de pe foc.
  • Intr-un castron bateti ouale cu iaurtul, faina, sarea, piperul. Adaugati mixul de ciuperci, spanacul; amestecati bine pana obtineti un aluat omogen.
  • Cu restul de ulei ungeti formele de briose, apoi captusiti-le fundul si marginile cu feliile de prosciutto. Umpleti formele cu aluatul obtinut anterior, iar deasupra fiecaruia puneti rosiile taiate. Dati briosele cu prosciutto la cuptor timp de 20-25 minute. Lasati-le sa se raceasca 5-10 minute inainte de a le scoate din forme.

Poze

Briose cu prosciutto, poza 1Briose cu prosciutto, poza 2


Comentarii (11):

28/03/2016

F. buna

(0) (0) Abuz
02/11/2014

Exceptional. Interzis taranilor.

(0) (0) Abuz
27/10/2014

Nu ma atrage

(0) (0) Abuz
26/10/2014

Ai avut prosciuto la mä-ta acasä ?

(0) (1) Abuz
15/06/2014

Buna, am gatit briosele in aceasta dupa amiaza, acum le-am scos din cuptor si miros de-ti lasqa gura apa. Au un aspect de nota zece si nu , nu e prea putina faina la atatea oua( apropo de celelalte comentarii ) si nici nu are gust de omleta.ies 12 briose din compozitia data. Eu am pus mai putine ciupercute si am pus in schimb 1/2 ardei gras rosu si am mai pus un praf de nucusoara care merge de minune cu spanacul. Nota 10 plus .

(0) (1) Abuz
26/01/2013

Excelent

(1) (0) Abuz
20/01/2013

Pare o omleta.

(0) (0) Abuz
20/01/2013

Nu stiu ce sa zic...Arata ca o omleta pusa in forme,mai degraba.La 8 oua doar 2 linguri de faina?S-ar putea sa fie bune.Nu cred ca le voi face.

(0) (1) Abuz
19/01/2013

Da

(0) (0) Abuz
19/01/2013

Nu comentez

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Briose cu carne
Briose cu carne
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Briose cu legume
Briose cu legume
8 porții
35 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Briose cu legume
Briose cu legume
4 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Briose englezesti cu ou si bacon
Briose englezesti cu ou si bacon
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Briose braziliene - Queijadinhas
Briose braziliene - Queijadinhas
8 porții
1 oră
Foarte ușor
Rețetă Briose Butchy - Briose fara unt
Briose Butchy - Briose fara unt
8 porții
4h40m
Ușor
1 / 5

Rețete

Articole conexe

Prosciutto di Parma – produs italian de inalta calitateProsciutto di Parma – produs italian de inalta calitateProsciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasicaProsciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasica

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: