Petitchef

Briose cu prosciutto

Prosciutto, spanac, ciuperci

Antreuri
6 porții
10 min
30 min
Ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Incalziti cuptorul la 180 grade.
  • Incingeti 2 linguri ulei intr-o tigaie si caliti ceapa 2-3 minute, adaugati ciupercile, usturoiul si condimentati cu sare si piper. Lasati-le la foc mic 5-7 minute, apoi luati tigaia de pe foc.
  • Intr-un castron bateti ouale cu iaurtul, faina, sarea, piperul. Adaugati mixul de ciuperci, spanacul; amestecati bine pana obtineti un aluat omogen.
  • Cu restul de ulei ungeti formele de briose, apoi captusiti-le fundul si marginile cu feliile de prosciutto. Umpleti formele cu aluatul obtinut anterior, iar deasupra fiecaruia puneti rosiile taiate. Dati briosele cu prosciutto la cuptor timp de 20-25 minute. Lasati-le sa se raceasca 5-10 minute inainte de a le scoate din forme.


Poze

Briose cu prosciutto
Briose cu prosciutto - poza 2

Întrebări:




Comentarii (15):

anca_i2020, 24/01/2020

Toti ati avut prosciuto acasa din vechime doar ca nu cunoasteti ce este prosciuto. Taranilor este piept de porc afumat, feliat nu taiat cu toporul ca voi

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
26/07/2023

Usor de facut !

(0) (0) Abuz
anna, 04/07/2020

Omleta! ce briose!

(0) (0) Abuz
John_, 04/07/2020

1. Toate produsele lactate, cu exceptia laptelui lichid, se masoara in kg si submultiplii. 2. Briosa este cu totul altceva. Doar ca ai pus totul in forme de briose nu justifica denumirea. 150g de prosciutto? (era sa scriu ml). Pai la 6 portii inseamna 25g/portie. Ai habar cat mai ramane din el dupa preparare? Ca in poza zici ca totul e numai prosciutto. 4. Daca tranteai totul intr-o tigaie, la foc mic, ar fi iesit o omleta destul de buna. Ceea ce este de fapt. Dar noi suntem cu fite in cap!

(0) (0) Abuz
28/03/2016

F. buna

(0) (0) Abuz
02/11/2014

Exceptional. Interzis taranilor.

(1) (1) Abuz
27/10/2014

Nu ma atrage

(0) (0) Abuz
26/10/2014

Ai avut prosciuto la mä-ta acasä ?

(0) (3) Abuz
15/06/2014

Buna, am gatit briosele in aceasta dupa amiaza, acum le-am scos din cuptor si miros de-ti lasqa gura apa. Au un aspect de nota zece si nu , nu e prea putina faina la atatea oua( apropo de celelalte comentarii ) si nici nu are gust de omleta.ies 12 briose din compozitia data. Eu am pus mai putine ciupercute si am pus in schimb 1/2 ardei gras rosu si am mai pus un praf de nucusoara care merge de minune cu spanacul. Nota 10 plus .

(1) (1) Abuz
26/01/2013

Excelent

(1) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Briose butchy - briose fara unt
Briose butchy - briose fara unt
8 porții
4 h 40 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Brioșe cu roșii si miez moale de mozzarella
Brioșe cu roșii si miez moale de mozzarella
8 porții
25 min
Foarte ușor
Rețetă Briose cu ton, rosii si feta
Briose cu ton, rosii si feta
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Briose englezesti
Briose englezesti
15 porții
2 ore
Ușor
Rețetă Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
12 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Briose cu dovlecel si branza de capra
Briose cu dovlecel si branza de capra
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casă Pizza delicioasă pregatită în casă Prosciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasica Prosciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasica Prosciutto di Parma – produs italian de inalta calitate Prosciutto di Parma – produs italian de inalta calitate

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează