Petitchef

Biscuiti pentru Mos Craciun/Biscotti per Babo Natale

Aperitiv
6 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Glazura:

Preparare

  • Framintam aluatul repede, fara ca pasta sa se incalzeasca si sa povestesc cum mi-a iesit mie de-mi venea sa dau si cu capul si cu aluatul de pereti.
  • Bineinteles ca-i foarte greu de framintat, parerea mea e ca, daca vreti sa-l lucrati mai usor, topiti untul si cind se raceste il adaugati peste faina, in acest caz, e mai bine sa faceti aluatul seara si sa-l tineti pina a doua zi in frigider.
  • Deci, dupa multe lupte cu ingredientele, obtinut aluatul asta vedeti ce frumos este. Il puneti intr-o punga si-l dati la frigider pentru cel putin 30 de minute.
  • Scoatem aluatul de la frigider si o intindem cu melesteul, trebuie sa aiba o grosime de 5 mm.
    Cu formele de stelute/braduti/clopotei incepem sa facem biscuitii. Pentru primul biscuite, e bine sa infainam forma, ca sa nu se lipeasca aluatul de ea.
  • In tava de la aragaz punem o foaie de hirtie de copt si asezam ordonat biscuitii si dam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru circa 14-15 minute. Cind biscuitii sint gata, ii lasam la racit pe un gratar.
  • Intr-un castron punem zaharul pudra cernut, albusul si sucul de lamiie strecurat (eu am pus jumatate lamiie si restul suc de portocale) si mixam bine ingredientele, dupa care incepem sa decoram biscuitii.


Poze

Biscuiti pentru Mos Craciun/Biscotti per Babo Natale
Biscuiti pentru Mos Craciun/Biscotti per Babo Natale - poza 2
Biscuiti pentru Mos Craciun/Biscotti per Babo Natale - poza 3
Biscuiti pentru Mos Craciun/Biscotti per Babo Natale - poza 4
Biscuiti pentru Mos Craciun/Biscotti per Babo Natale - poza 5
Biscuiti pentru Mos Craciun/Biscotti per Babo Natale - poza 6
Biscuiti pentru Mos Craciun/Biscotti per Babo Natale - poza 7
Biscuiti pentru Mos Craciun/Biscotti per Babo Natale - poza 8
Biscuiti pentru Mos Craciun/Biscotti per Babo Natale - poza 9
Biscuiti pentru Mos Craciun/Biscotti per Babo Natale - poza 10

Întrebări:




Comentarii:

30/12/2014

Foarte buni biscuitii , incercati merita .Multumesc.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Biscuiti - bradut pentru craciun
Biscuiti - bradut pentru craciun
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Biscuiti spritz
Biscuiti spritz
6 porții
57 min
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Biscuiti cu unt de arahide - fara zahar adaugat
Biscuiti cu unt de arahide - fara zahar adaugat
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Biscuiti twix
Biscuiti twix
18 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Biscuiti vienezi
Biscuiti vienezi
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Biscuiți cu okara (fulgi de ovaz) și ciocolată
Biscuiți cu okara (fulgi de ovaz) și ciocolată
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

O masa de Craciun spectaculoasa! O masa de Craciun spectaculoasa! Torturi cu biscuiti Torturi cu biscuiti Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează