- Home
- Rețete
- Retete de chec
- Retete cu lamaie
- Chec cu lamaie
Chec cu lamaie
Ingrediente
Numarul de porții: 6
400 g zahar
3 lamai mari
150 ml ulei
350 g faina
150 g amidon
1 praf de copt
zahar vanilat
500 ml apa
200 g zahar
Preparare
- Ouale intregi se bat foarte bine cu zaharul, praful de sare, jumatate de lamaie stoarsa
si coaja rasa de la o lamaie. - Se adauga apoi uleiul putin cate putin.
Faina o amestecam cu amidonul, apoi o incorporam in oua amestecand de jos in sus, nu circular.
Punem si praful de copt. - Turman compozitia in tavi tapetate cu faina si ulei, sau hartie de copt.Se dau la cuptor pentru 50-60 minute la 170 grade.Cam asa arata ale mele.
- Cat timp checurile sunt in cuptor, facem siropul astfel: punem la foc apa, cu zaharul si zeama ramasa de la lamai. Fierbem la foc mic pana cand siropul se ingroasa.Dupa ce checurile s-au copt, se scot din tava si se inteapa in mai multe locuri cu un bat de frigarui.
Cand s-au racit turnam siropul peste checuri.
Poze
Rețete inrudite
Rețete
Comentarii:
Excelent
Super
Excelent
Very delicious! :)
Super
Am facut si eu inca nu e gata,dar aluatul este super la gust.