Petitchef

Clatite de post

Aperitiv
4 porții
20 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se amesteca toate ingredientele si se bat bine (cu telul, cu mixerul) pana se obtine o pasta de consistenta unei smantani subtiri.
  • Daca totusi compozitia e prea groasa, se mai adauga, putin cate putin, apa minerala. Se lasa la frigider pentru minim 1 ora dupa care se coc intr-o tigaie neaderenta.
  • Dupa fiecare clatita se unge fundul tigaii cu pensula cu ulei.La clatitele de post, lipsa oului face ca foaia sa se rupa usor, de aceea se fac putin mai groase.
  • Ca desert se pot umple cu gem sau dulceata iar ca aperitiv se pot umple cu umplutura de la varzari, cu urzici, spanac, etc.
  • Cum va spuneam, servit cu smochinele taiate pe jumatate (cred ca maruntite merg si mai bine ) si cu miere dupa gust.

Poze

Clatite de post, poza 1
Clatite de post, poza 2
Clatite de post, poza 3

Întrebări:



Video sugerat

YouTube




Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 



Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: