Petitchef

Clatite cu bere

Desert
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 ml de bere

100 ml apa rece

300 - 500 g faina

1 ou

3 linguri de ulei

sare

3 linguri de ulei

Preparare

  • Se spala oul, se sterge cu un prosop curat si se sparge intr-un vas adanc. Se pune peste ou faina cat cuprinde, se amesteca, se subtiaza cu apa rece, se continua operatia pana cand se termina faina, apa si berea.
  • Cand amestecul arata ca o smantana subtire, se adauga un praf de sare si se lasa aluatul la rece. Clatitele vor iesi mult mai pufoase si nu se vor prinde de tigaie, daca sunt tinute la rece.
  • Dupa o ora, clatitele se prajesc in tigaia unsa cu putin ulei, se scot pe o farfurie intinsa si se servesc umplute cu dulceata sau presarate cu zahar.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Clatite crocante
Clatite crocante
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă clatite cu ciuperci la cuptor
clatite cu ciuperci la cuptor
4 porții
1h5m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Clatite cu dovlecei
Clatite cu dovlecei
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Buturuga de craciun cu clatite
Buturuga de craciun cu clatite
10 porții
3h30m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Clatite samosas
Clatite samosas
8 porții
2h30m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Clatite marmorate
Clatite marmorate
8 porții
1h32m
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Cum se bea un pahar de bereCum se bea un pahar de bere

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: