Petitchef

Cornulete umplute-bestial de gustoase

Aperitiv
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
250 g margarina Rama maestro

3 galbenusuri de ou

500 g faina cernuta

coaja de la o lamaie

esenta de vanilie

cam 5 Lg de smantana  sau cat inghite aluatul

zahar vanilat

1/4 lg sare

untura de porc,cam 3 Lg


ptr umplutura:

500 g rahat taiat cubulete mici

sau

150 g nuca macinata sau mac macinat

150 g zahar

50 ml lapte

1 albus

esente de vanilie si rom ,dupa gust


ptr ornat:

200 g zahar praf pentru ornat

3 pliculete de zahar vanilat

Preparare

  • Se framanta bine aluatul din faina cernuta,sare,galbenusuri ,coaja de lamaie,esenta de vanilie , margarina si smantana.Smantana o punem treptat ca sa vedem cat inghite aluatul,care trebuie sa fie usor elastic.
  • Se formeaza un sul din aluat si se imparte in 4 bucati. Fiecare bucata din cele 4 se intinde sub forma de cerc.Prima se unge cu untura de porc,in start subtireSe adauga a doua foaie care se unge si ea cu untura si asa mai departe cu celelate 2 foi La sfarsit cele 4 foi suprapuse se ruleaza Se imparte sulul obtinut in 8 parti egale.
  • Se ia pe rand cate o parte,se aseaza cu sectiunea in sus si se intinde cu sucitorul in forma rotunda. Se sectioneaza in forma de cruce cu un cutit ascutit,si tot asa,se impart mai departe in cate parti dorim.Se pune umplutura dorita spre marginea exterioara si se ruleaza.
  • Se aseaza cornuletele in tava acoperita cu hartie de copt,se ung cu ou batut si se pun in cuptorul preincalzit la 200* C.Se coc cam 25-30 de minute la foc mediu.Ele nu trebuie sa fie prea bronzate,cum mi-a iesit mie ultima tava.Dupa ce se racesc putin le pudram cu zahar praf amestecat cu zahar vanilat.Din cantitatea asta mi-au iesi 3 tavi.
  • Penru umplutura de nuca se fierbe nuca cu zaharul si laptele pana iese un sirop gros,la sfarsit se aduga mirodeniile iar dupa ce compozitia s-a racit se adauga albsul de ou batut spuma.
  • Pentru umplutura de mac,se macina macul,se amesteca cu zaharul si 2 linguri de lapte si se fierbe pana se topeste zaharul si se incheaga putin amestecul.Dupa ce il racim adaugam albusurile batute spuma,zahar vanilat si amestecam.

Poze

Cornulete umplute-bestial de gustoase, poza 1
Cornulete umplute-bestial de gustoase, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Cornulete cu smantana umplute cu nuca
Cornulete cu smantana umplute cu nuca
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cornulete umplute-bestial de gustoase
Cornulete umplute-bestial de gustoase
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cornulete umplute cu gem (cu bors)
Cornulete umplute cu gem (cu bors)
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1h25m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Rosii umplute cu ton, crema de branza si masline
Rosii umplute cu ton, crema de branza si masline
4 porții
10 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Caise umplute cu ton si rozmarin
Caise umplute cu ton si rozmarin
8 porții
5 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei