Petitchef

Islere

Aperitiv
6 porții
60 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
Pentru biscuiti

- 600 g faina

- 200 g zahar pudra

- 2 oua

- 300 g untura de porc

- coaja razalita de la o lamaie

- 1 praf de copt

Pentru crema

- 300 g unt

- 300 g zahar pudra

- 3 linguri cacao

Pentru glazura

- 1/2 cana cacao

- 1/2 cana zahar pudra

- 1 lingura cu varf de margarina

- 3 linguri ulei

- apa fierbinte

Preparare

  • Se prepara mai intai biscuitii. Se pun toate ingredientele intr-un bol , praful de copt se stinge cu zeama de lamaie si se adauga la restul ingredientelor. Se framanta bine cu mana pana incepe sa se lege ca un aluat.
  • Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta bine . O sa fie un aluat sfaramicios dar nu lipicios. Se presara faina pe masa de lucru si se intinde foaie groasa cam de 0,5 cm, dupa care se decupeaza cu un pahar forme rotunde.
  • Se inlatura aluatul din jurul formelor,apoi se ia fiecare cerc si se pune in tava tapetata cu hartie de bucatarie si se baga la cuptor la 200 grade timp de 10-12 min pana se rumenesc un pic.
    Se scot cu grija sa nu se rupa si se lasa la racit.
    Intre timp se prepara crema.
    Se freaca untul cu zaharul si cacaoa pana nu se mai simte zaharul , iar crema are un aspect lucios.
  • Cand biscuitii s-au racit bine se fac perechi de cate doi si se umple cu crema. Se pune o lingurita de crema pe un biscuite iar cu celalalt biscuite se apasa bine pana se aseaza crema uniform intre cei doi biscuiti.
  • Cand toti biscuitii sunt umpluti se prepara glazura.
    Se pune un pic de apa la fiert. Intre timp se amesteca cacaoa cu zaharul pudra. Se adauga uleiul si se amesteca bine. Se adauga margarina la temperatura camerei si se amesteca pana se leaga toata cacaoa cu zaharul.
  • Cand apa a inceput sa fiarba se adauga trepat peste cacaoa cu zahar amestecand continu . Se adauga atata apa pana glazura devine ca o ciocolata topita. Nu va fi nevoie de multa apa.
  • Se ia fiecare isler si se introduce in glazura astfel incat sa acopere toata suprafata unui singur biscuite care va fi partea de sus a islerului. Aceasta tehnica mie mi se pare cea mai usoara. Puteti bineinteles sa luati cu lingurita si sa turnatu glazura pe fiecare isler dar asta e la alegerea fiecaruia.

Poze

Islere, poza 1Islere, poza 2Islere, poza 3Islere, poza 4Islere, poza 5Islere, poza 6Islere, poza 7Islere, poza 8Islere, poza 9Islere, poza 10Islere, poza 11Islere, poza 12Islere, poza 13


Comentarii (12):

06/10/2016

Eu, pun in crema nuca macinata ,putin prajita .

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
viorica_a2016, 19/10/2016

Deci sunt chiar faine ... le ador

(0) (0) Abuz
06/10/2016

Nu are nici o legatura cu reteta de islere!

(0) (0) Abuz
06/10/2016

Asta nu e reteta de islere. S-ar putea boteza;biscuiti cu crema si glazura de cacao

(0) (0) Abuz
06/10/2016

"un biscuite" De unde ai scos prostia asta? Corect se spune "un biscuit".

(0) (0) Abuz
03/12/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
01/12/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
24/11/2013

Foarte bune

(0) (0) Abuz
09/04/2012

Cu cateva greseli de scriere dar cu o prezentare excelenta.Felicitari!

(0) (0) Abuz
06/03/2012

O reteta delicioasa usoara si foarte ieftina

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Islere
Islere
7 porții
1h10m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Fursecuri cu gem
Fursecuri cu gem
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tiramisu italian
Tiramisu italian
6 porții
2h30m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Biscuiti vienezi
Biscuiti vienezi
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Briosa Leopard
Briosa Leopard
6 porții
4h10m
Ușor
4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: