Petitchef

Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean

Nu intrați în panică când vedeți toate ingredientele și pașii bibimbapului, cu puțină organizare veți vedea că nimic nu poate fi mai ușor! :-)
Numele bibimbap provine din coreeanul „bibim” care înseamnă „mixt”, și „bap” care evocă „orez”. Imaginați-vă un castron colorat și gustos, în care orezul, legumele proaspete, carnea fragedă și oul vor face amestecul PERFECT pentru o masă sănătoasă și gourmet! Și pentru a condimenta totul, folosim Gochujang (pastă de ardei iute fermentat) și pentru a-i oferi o aromă delicioasă de picant. Avantajul Bibimbap? Puteți să-l ornați după dorință cu legume de sezon, înlocuiți carnea cu pește, orice este posibil! Deci, să începem?

Felul principal
2 porții
30 min
1 oră
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Marinada:

Legumele:

Ouă:

Sosul:

Orez:

decor:

Materiale

  • 1 recipient etanș (sau castron + folie alimentară)
  • Prosop de hârtie (sau prosop)
  • Zdrobitor de usturoi
  • 1 cuțit
  • 1 curățitor de legume
  • 1 placă de tăiat
  • 1 tigaie
  • 1 cratiță
  • 2 farfurii de supă

Preparare

  • Etapa 1 - Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
    Marinada:
    Amestecați sosul de soia, oțetul de orez, cățelul de usturoi zdrobit și ghimbirul proaspăt.
  • Etapa 2 - Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
    Tăiați carnea fâșii și puneți-o într-un recipient ermetic. Turnați marinada, amestecați și închideți recipientul. Răciți timp de 1 oră.
  • Etapa 3 - Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
    Legumele:
    Curățați și tăiați morcovul și ceapa în julienne. Curățați și tăiați dovlecelul în stil țărănesc (jumătate de rondele).
  • Etapa 4 - Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
    Stergeți ciupercile shiitake cu o cârpă umedă sau cu un prosop de hârtie și tăiați-le fâșii. Spălați mugurii de fasole mung și frunzele de spanac. Tăiați cățelul de usturoi în bucăți mici.
  • Etapa 5 - Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
    Sosul:
    Amestecați sosul de soia, uleiul de susan, Gochujang-ul, zahărul și semințele de susan blond.
  • Etapa 6 - Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
    Orezul:
    Turnați orezul și apa într-o cratiță și acoperiți. Aduceți la fierbere și fierbeți apoi 10 minute, acoperit la foc mic/mediu.
  • Etapa 7 - Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
    Legumele:
    Gătiți legumele pe rând. Ceapa și spanacul vor trebui să fie gătite puțin mai mult. Ar trebui să fie moi.
  • Etapa 8 - Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
    Într-o tigaie turnați puțin ulei de susan, adăugați puțin usturoi tocat și prăjiți legumele repede la foc mediu/mare înainte de a le deglasa cu sos de soia.
  • Etapa 9 - Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
    Oul:
    Gătiți în ulei de susan câte 1 ou prăjit de persoana. De asemenea, puteți face un ou fiert moale gătindu-l timp de 6 minute în apă clocotită.
  • Etapa 10 - Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
    Carne:
    Rumeniți rapid carnea și marinada, într-o tigaie la foc mare.
  • Etapa 11 - Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
    Montaj:
    Puneți orezul pe fundul farfuriei. Aranjați legumele și carnea una lângă alta peste orez, lăsând un spațiu la mijloc.
  • Etapa 12 - Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
    Adăugați sosul bibimbap în centrul farfurii apoi așezați oul prăjit.
    Decorați cu semințe de susan și arpagic tocat.
  • Etapa 13 - Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
    Gata!

Rețete inrudite

YouTube

Pad thaï cu tofu


Observații:

Păstrarea bibimbapului:
Vă sfătuim să consumați imediat bibimbap. Legumele, carnea și ouăle sunt gătite chiar înainte de degustare și nu vor avea același gust dacă sunt reîncălzite.
Îl puteți păstra până la 3 zile la frigider într-un recipient ermetic. Pentru a reîncălzi vasul, vă recomandăm să sotați puțin carnea și să gătiți un ou prăjit chiar înainte de a mânca.

Cum se servește bibimbap?
Există două tipuri de bibimbap. Clasicul este servit într-o farfurie, iar varianta dolsot bibimbap, este servit într-un bol de piatră fierbinte. În dolsot bibimbap, carnea sau peștele se gătesc direct pe farfurie.

Banchan: Bibimbap (precum și alte feluri de mâncare tipice din bucătăria coreeană) este servit în mod tradițional cu garnituri numite „banchan”. Poate fi kimchi (legume fermentate cu chili), legume condimentate la abur sau alte acompaniamente. În Coreea, mesele sunt pline și se obișnuiește să se folosească diferite banchan răspândite în jurul felurilor de mâncare.

Carne sau pește? Puteți servi bibimbap cu carne sau pește marinat sau chiar tartar sau pește crud. Există mai multe variante ale acestui fel de mâncare.

Sosul bibimbap: îl puteți turna direct în farfurie sau îl puteți pune lângă farfurie într-un castron mic și puteți adăuga puțin câte puțin în farfurie.

Bețișoare: coreenii mănâncă în mod tradițional cu bețișoare de metal și o lingură rotundă asortată. Cu toate acestea, puteți folosi bețișoare de bambus sau plastic, fără nicio problemă.

Ce legume să folosiți într-un bibimbap?
Simțiți-vă liber să folosiți legume de sezon și să le înlocuiți pe cele folosite de noi, cu alte legume pe care le preferați sau pe care le aveți deja acasă.

Ce orez să folosiți în bibimbap?
Noi am folosit orez basmati, dar puteți folosi și orez negru.

Oul:
îți poți decora bibimbapul cu un ou prăjit sau cu un ou fiert moale, dar și cu un ou tomago. De obicei consumat în Japonia, este un ou fiert moale, apoi marinat peste noapte în sos de soia și mirin (este un sos pe bază de sake).

Putem face un bibimbap vegetarian?
În totalitate, puteți marina tofu în loc de carne, de exemplu sau pur și simplu îl puteți face fără.

Bibimbap nu conține gluten?
Atenție, bibimbap-ul poate părea fără gluten, dar sosul de soia conține gluten. Nu ezitați să îl înlocuiți cu sos tamari care nu conține gluten. Unele gochujang industriale pot conține și gluten, așa că verificați eticheta.

Ce este gochujang și unde îl pot găsi?
Gochujang este o pastă de ardei iute picant, fermentată, cu note dulci și sărate, care este folosită drept condiment în bucătăria coreeană. Este utilizat pe scară largă în sosurile care însoțesc cele mai populare mâncăruri coreene. Îl veți găsi în magazinele asiatice sau chiar în secțiunea mondială a supermarketului dvs. dacă este bine aprovizionat!

Poze

Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean - poza 2
Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean - poza 3
Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean - poza 4
Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean - poza 5
Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean - poza 6
Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean - poza 7
Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean - poza 8

Întrebări:




Comentarii:

steve_s2022, 24/07/2023

Autoarea, reteta si explicaztiile sun e unele din cele imbecile cu care m-am intalnit dar autoarea este la loc de frunte. proasta cat cuprinde fara nicio rusine. Asemenea specimene ar trbui sa zaca in Muzeul Atipa.

(0) (2) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Ceaiul de tei - un aliat traditional al sanatatii Ceaiul de tei - un aliat traditional al sanatatii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează