Pad thaï cu tofu

Felul principal
Foarte ușor
30 min
604 Kcal

Daca sunteti fan al bucatariei thailandeze, cu sigurana cunoasteti Pad Thai :-) Astazi, va sugeram sa faceti reteta acasa si intr-o versiune vegetariana. Da, da, veti vedea ca tofu poate avea un gust bun in ciuda aparentelor ;-) Usor de facut, va vom insoti pas cu pas in realizarea acestui fel de mancare parfumat si colorat. Etapele de realizare mai jos ↓ ↓

Ingrediente

4

Preparare

Preparare15 min
Gătire15 min
  • Pad thaï cu tofu - Preparare etapa 1Gatiti taiteii de orez conform timpului indicat pe ambalaj.
  • Pad thaï cu tofu - Preparare etapa 2Pregatiti sosul: amestecati zaharul, sosul de soia, otetul de orez, sucul de lamaie verde si sosul de peste.
  • Pad thaï cu tofu - Preparare etapa 3Incalziti uleiul intr-o tigaie / wok. Adaugati tofu taiat cubulete si sotati-l aproximativ 5 minute (ar trebui sa fie maro auriu pe toate parțile).
  • Pad thaï cu tofu - Preparare etapa 4Scoateti tofu si pastrati uleiul. Adaugati ardeiul taiat in fașii, morcovii taiati in betisoare si sotati 2 pana la 3 minute.
  • Pad thaï cu tofu - Preparare etapa 5Adaugati usturoiul si ceapa verde tocata (doar partea alba) si germenii de soia. Sotati 1 - 2 minute.
  • Pad thaï cu tofu - Preparare etapa 6Distribuiti legumele in jurul marginii wok-ului sau tigaii si adaugati ouale batute in centru.
  • Pad thaï cu tofu - Preparare etapa 7In cele din urma, adaugati taiteii gatiti, tofu gatit si sosul si amestecati bine pentru a incorpora totul.
  • Pad thaï cu tofu - Preparare etapa 8Se serveste cu coriandru proaspat tocat, ceapa prajita, arahide prajite si un sfert de lamaie.

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Care sunt beneficiile consumului de tofu în rețeta de Pad Thai?

Tofu este o sursă excelentă de proteine vegetale, bogat în nutrienți și poate contribui la o dietă sănătoasă, oferind o alternativă delicioasă la carnea animală.
Prepararea acestui fel de mâncare durează aproximativ 30 de minute, inclusiv timpul de gătire și pregătire.
Da, această rețetă poate fi adaptată pentru vegani prin omisiunea ouălor și utilizarea unor sosuri vegane.
Pe lângă sosul de soia, puteți experimenta cu sosuri de chili sau sosuri de arahide pentru a adăuga un plus de aromă.
Da, puteți înlocui legumele sau tofu cu alte ingrediente preferate, dar asigurați-vă că mențineți echilibrul de arome pentru a obține un rezultat delicios.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 604Kcal
  • Carbo: 64.8g
  • Grăsimi: 21.9g
  • Grăsimi sat.: 3.4g
  • Proteine: 30.5g
  • Fibre: 7.1g
  • Zahăr: 21.2g
  • ProPoints: 16
  • SmartPoints: 19
Informații nutriționale pentru 1 porție (403g)

Echipamente de gătit

Plită
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.27/5, 11 voturi 3 comentarii

Aurora

E comestibil, dar parca ii lipseste ceva. Tofu are un gust sec, fiind nemarinat/necondimentat iar sosul nu ajunge pentru a lega tot. Nu recomand.

am gătit această rețetă
abuz

costi1960

In opinia mea, contine foarte putine componente, ca sa iasa buna, ar mai trebui adugate alte 75-80 de legume/mirodenii/sosuri/pesti/bursuci...

abuz

Daniela

Foarte interesant si sanatos!

abuz