Daca sunteti fan al bucatariei thailandeze, cu sigurana cunoasteti Pad Thai :-) Astazi, va sugeram sa faceti reteta acasa si intr-o versiune vegetariana. Da, da, veti vedea ca tofu poate avea un gust bun in ciuda aparentelor ;-)
Usor de facut, va vom insoti pas cu pas in realizarea acestui fel de mancare parfumat si colorat.
Etapele de realizare mai jos ↓ ↓
Ingrediente
4
Preparare
Gatiti taiteii de orez conform timpului indicat pe ambalaj.
Pregatiti sosul: amestecati zaharul, sosul de soia, otetul de orez, sucul de lamaie verde si sosul de peste.
Incalziti uleiul intr-o tigaie / wok. Adaugati tofu taiat cubulete si sotati-l aproximativ 5 minute (ar trebui sa fie maro auriu pe toate parțile).
Scoateti tofu si pastrati uleiul. Adaugati ardeiul taiat in fașii, morcovii taiati in betisoare si sotati 2 pana la 3 minute.
Adaugati usturoiul si ceapa verde tocata (doar partea alba) si germenii de soia. Sotati 1 - 2 minute.
Distribuiti legumele in jurul marginii wok-ului sau tigaii si adaugati ouale batute in centru.
In cele din urma, adaugati taiteii gatiti, tofu gatit si sosul si amestecati bine pentru a incorpora totul.
Se serveste cu coriandru proaspat tocat, ceapa prajita, arahide prajite si un sfert de lamaie.
Comentarii:
Foarte interesant si sanatos!