Petitchef

Prajitura cu struguri

Prajitura delicioasa

Aperitiv
4 porții
40 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Cu ajutorul robotului mixam oul, galbenusul si cele 125 g de zahar. Adaugam uleiul, nu tot odata ci amestecind lasam sa curga usor uleiul din pahar. Incalzim laptele foarte putin si-l adaugam la fel ca pe ulei.
  • Intr-un vas, cernem faina, praful de copt, le amestecam bine si amestecind continuu si adaugam cu lingura faina peste compozitia din robot. Vom obtine o compozitie ca cea de pandispan.Ungem cu unt o tava dreptunghiulara de marime mijlocie, tapetam cu faina si rasturnam compozitia in ea.
  • Spalam strugurii, nu vom avea nevoie de prea multe bobite, la mine au fost boabele mari si au intrat putine. Cine vrea, poate adauga struguri si in compozitie. Taiem boabele in doua, le scoatem semintele si le asezam deasupra prajiturii, fara sa apasam ca sa intre in aluat.
  • Presaram deasupra zahar (atentie zaharul sa fie mai mascat ca va iesi mai frumoasa prajitura, recunosc ca al meu a fost brun dar cam fainos) si bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru circa 35 de minute, asa scria in reteta originala, facut testul cu scobitoare si doua vreo 22 de minute scos tava din cuptor.
  • Aici e pudrata si taiata, asta ca sa vedeti cite gaurele are si cit e de frageda... Prajitura trebuie taiata cind este rece, altfel riscam sa o rupem bucatele si o poza cu prajitura privita in ochi si pe care o ofer cu dragoste, pofticiosilor care viziteaza blog-ul. Alaturi de cafeaua de dimineata, merge nemaipomenit de bine si atentie, nici nu-i prea dulce.


Poze

Prajitura cu struguri
Prajitura cu struguri - poza 2
Prajitura cu struguri - poza 3
Prajitura cu struguri - poza 4
Prajitura cu struguri - poza 5
Prajitura cu struguri - poza 6
Prajitura cu struguri - poza 7
Prajitura cu struguri - poza 8
Prajitura cu struguri - poza 9
Prajitura cu struguri - poza 10
Prajitura cu struguri - poza 11
Prajitura cu struguri - poza 12

Întrebări:




Comentarii:

12/11/2013

ACUM AM SCOS O DIN CUPTOR SUPER, VETI GRIJA CU FAINA,MIE MI A MAI TREBUIT CAM VRE O 5 LINGURI DE FAINA, NU ESTE DE VINA BUCATARUL DACA RETETA NU VA IESE,ASA CA DACA ESTE ALUATUL PUTIN MAI MULT INGROSAT ADAUGATI PUTIN LAPTE

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/09/2019

Iar ,te-ai cam zbatut

(0) (0) Abuz
Răspuns danelutza:

Cind scrii ca anonim, poti spune tot ce.ti trece prin cap. Probabil te-ai nascut cu mixerul in mina si cu dictionarul in mina. Cauta ca "zbatut" inseamna si "a amesteca"

08/10/2014

Pot sa va garantez ca e foarte pufoasa si ffff gustoasa !!!!e superrr :* <3 :*

(0) (0) Abuz
01/12/2013

Foarte gustoasa!

(0) (0) Abuz
20/09/2013

Super

(0) (0) Abuz
16/08/2013

Am incercat si eu este foarte pufoasa si gustoasa

(0) (0) Abuz
09/10/2011

Ffffff buuuuunnnnnnaaaaaa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cateva lucruri interesante despre uleiul din samburi de struguri Cateva lucruri interesante despre uleiul din samburi de struguri Cateva curiozitati despre struguri Cateva curiozitati despre struguri Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează