Petitchef

Prajitura cu struguri

Prajitura cu struguri

Desert
4 porții
50 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Intr-un vas, mixam oul, galbenusul si cele 125 grame de zahar, apoi adaugam uleiul, nu tot odata ci amestecind lasam sa curga usor uleiul din pahar. Incalzim laptele foarte putin si-l adaugam la fel ca pe ulei.Intr-un vas, cernem faina, praful de copt, le amestecam bine si amestecind continuu si adaugam cu lingura faina peste compozitia din robot. Vom obtine o compozitie ca cea de pandispan.
  • Ungem cu unt o tava dreptunghiulara de marime mijlocie, tapetam cu faina si rasturnam compozitia in ea.
  • Spalam strugurii, nu vom avea nevoie de prea multe bobite, la mine au fost boabele mari si au intrat putine. Cine vrea, poate adauga struguri si in compozitie. Taiem boabele in doua, le scoatem semintele si le asezam deasupra prajiturii, fara sa apasam ca sa intre in aluat.
  • Presaram deasupra zahar (atentie zaharul sa fie mai mascat ca va iesi mai frumoasa prajitura, recunosc ca al meu a fost brun dar cam fainos) si bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru circa 35 de minute, asa scria in reteta originala.
  • Am facut testul cu scobitoarea si doua vreo 22 de minute am scos tava din cuptor. Aici e pudrata si taiata, asta ca sa vedeti cite gaurele are si cit e de frageda... Prajitura trebuie taiata cind este rece, altfel riscam sa o rupem bucatele si o poza cu prajitura privita in ochi si pe care o ofer cu dragoste, pofticiosilor care viziteaza blog-ul. Alaturi de cafeaua de dimineata, merge nemaipomenit de bine si atentie, nici nu-i prea dulce.


Poze

Prajitura cu struguri
Prajitura cu struguri - poza 2
Prajitura cu struguri - poza 3
Prajitura cu struguri - poza 4
Prajitura cu struguri - poza 5
Prajitura cu struguri - poza 6
Prajitura cu struguri - poza 7
Prajitura cu struguri - poza 8
Prajitura cu struguri - poza 9
Prajitura cu struguri - poza 10
Prajitura cu struguri - poza 11
Prajitura cu struguri - poza 12
Prajitura cu struguri - poza 13

Întrebări:




Comentarii:

19/08/2013

Poti pune mai multe boabe carora le scoti samburi cu iglita

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu banane - super rapida
Prajitura cu banane - super rapida
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Prăjitură cu migdale - fără gluten
Prăjitură cu migdale - fără gluten
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! Cateva lucruri interesante despre uleiul din samburi de struguri Cateva lucruri interesante despre uleiul din samburi de struguri Cateva curiozitati despre struguri Cateva curiozitati despre struguri

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează