Petitchef

Prajitura delicia pentru pasti

Aperitiv
4 porții
50 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
8 oua

8 linguri zahar

8 linguri faina

5 linguri ulei

esenta de vanilie sau lamaie

1/2 lingurita praf de copt- 1 pahar si 1/2 zahar

4 linguri lapte

1 ou

4 linguri miere de albine

125 g unt

faina cit cuprinde

400 ml lapte

1/2 pachet praf de budinca vanilie

2 lingurite faina

coaja de lamaie

2 linguri zahar

Preparare

  • Se bat albusurile spuma cu mixerul, se adauga galbenusurile si uleiul, apoi praful de copt si 3-4 picuri de esenta, apoi cu lingura se amesteca in timp ce pui faina in ploaie.
  • Se ung 2 coli ministeriale cu ulei si se aseaza in tava in care vei turna blatul. In acest mod blatul va putea fi scos usor ridicind de capetele coalelor si tinind de mijloc sa nu se rupa, dar nici nu se va lega de tava. Se lasa la copt 25-30 min la foc potrivit.
  • Se pun intr-un castron zaharul, oul, laptele si mierea si se pun pe foc , se adauga untul si se amesteca pina se topeste zaharul. Se raceste si se adauga faina pina se obtine un aluat de consistenta potrivita.
  • Se unge dosul tavii cu ulei si se imparte aluatul in 2 parti egale. Se intind foile cu sucitorul pe rind direct pe spatele tavii, se baga la copt 7-10 min sau pina se rumenesc putin. Cu un cutit se dezlipesc avind grije sa nu se rupa.
  • Se pune jumatate din cantitatea de lapte la fiert cu zaharul , cealalte jumatate se amesteca cu faina si praful de budinca se adauga coaja de lamaie si se toarna in castron amestecind ca sa nu se faca cocoloase pina se ingroase dar nu prea tare pt ca dupa ce se raceste se mai intareste.
  • Se pune jos o foaie, se unge cu crema alba se pune blatul ,peste blat se unge un strat de gem acrisor,se aseaza a doua foaie. Deasupra se unge cu ciocolata alba topita peste care se picura gelatina colorata se lasa sa se intareasca 15 min in frigider, iar apoi cu coada unei linguri se trag linii prin picurii de gelatina colorati.Se taie prajitura bucati, care se aseaza pe farfurie, ori orizontal, ori vertical ca si in poze.

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Prajitura delicia
Prajitura delicia
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura cu branza pentru dieta
Prajitura cu branza pentru dieta
4 porții
1h20m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Prajitura cu lamaie si nuci
Prajitura cu lamaie si nuci
4 porții
1h10m
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiPeștele, un aliment esențial pentru sănătatePeștele, un aliment esențial pentru sănătateUsturoiul si beneficiile sale pentru sanatateUsturoiul si beneficiile sale pentru sanatate

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: