Spritz venețian, adevărata rețetă preparată cu select
Spritz venețian, adevărata rețetă preparată cu Select
De mulți ani, Spritz a devenit o adevărată modă, una dintre cele mai consumate băuturi pentru aperitive atât în Italia, cât și în lume. Aperol Spritz, Campari Spritz sunt cele mai comune, dar spritz-ul adevărat, cel venețian, se prepară cu Select: un bitter cu un profil organoleptic elegant, echilibrat și realizat cu peste 30 de ierburi aromatice. Pregătirea Select Spritz este foarte simplă și, odată ce paharul este gata, trebuie doar să adăugați o măslină verde pentru a-l servi, la fel ca în barurile lagunei. Încearcă Venetian Spritz și scrie-ne în comentarii ce crezi!
Care sunt variantele spritz-ului? Spritz-ul poate fi preparat în multe feluri. Rețetele clasice sunt cele cu Aperol sau Campari, dar există variante alternative preparate cu alte distilate precum China Martini, Cynar sau Limoncello (găsiți rețeta de limoncello Spritz pe site-ul nostru).
Care sunt originile spritz-ului venețian? Gustul original al Spritz-ului venețian se datorează Select-ului: bitter-ul născut în orașul lagunar în urmă cu puțin peste un secol, după ce frații Pilla din Bologna au fondat distileria la 29 mai 1920 și au înregistrat-o cu marca Select. Gabriele D'Annunzio a fost cel care a sugerat numele tânărului Pillas, poetul poet a lăudat produsul în timpul unei prestigioase cine pe canalul Giudecca și a inventat imediat numele „Select”, inspirat de termenul latin Selectus care înseamnă exact Selectat (ales). ).
Cum se servește Spritzul venețian? Puteți folosi un pahar înalt sau un pahar cu picior. Nu uitați să adăugați o măslină verde înainte de servire!