Petitchef

Spritz aperol

Băutură
1 porții
5 min
Foarte ușor
Aperol Spritz este un cocktail racoritor foarte indragit in Italia, cu o aroma placuta de citrice si un continut de alcool relativ mic.
Aperolul a fost inventat de fratii Barbieri Silvio si Luigi, din Padova. A fost creat în anul 1919, dar a ramas in anonimat pana in al Doilea Razboi Mondial, cand tinerii italieni s-au indragostit de gustul lui amarui.

Ingrediente

Numarul de porții: 1
Aperol

Prosecco

apa carbogazoasa

felie de portocala

Materiale

pahar cu picior

Preparare

  • Etapa 1 - Spritz Aperol
    Intr-un pahar cu picior, puneți 1/2 felie de portocala. Umpleti aproximativ 1/3 din pahar cu Aperol.
  • Etapa 2 - Spritz Aperol
    Apoi, completati aproximativ 2/3 din pahar cu Prosecco.
  • Etapa 3 - Spritz Aperol
    Adaugati putina apa carbogazoasa si amestecati cu o lingura.
  • Etapa 4 - Spritz Aperol
    Spritz-ul dvs. e gata de servit!

Video

YouTube

Poze

Spritz Aperol, poza 1Spritz Aperol, poza 2Spritz Aperol, poza 3





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Melci cu banane si scortisoara
Melci cu banane si scortisoara
4 porții
1h10m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cozonac trandafir
Cozonac trandafir
8 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu fulgi de migdale
Tort cu fulgi de migdale
10 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Sangria cu citrice
Sangria cu citrice
10 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Vin fiert - Petitchef
Vin fiert - Petitchef
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: