Petitchef

Spritz aperol

Băutură
1 porții
5 min
Foarte ușor
Aperol Spritz este un cocktail racoritor foarte indragit in Italia, cu o aroma placuta de citrice si un continut de alcool relativ mic.
Aperolul a fost inventat de fratii Barbieri Silvio si Luigi, din Padova. A fost creat în anul 1919, dar a ramas in anonimat pana in al Doilea Razboi Mondial, cand tinerii italieni s-au indragostit de gustul lui amarui.

Ingrediente

Numarul de porții: 1
Aperol

Prosecco

apa carbogazoasa

felie de portocala

Materiale

pahar cu picior

Preparare

  • Etapa 1 - Spritz Aperol
    Intr-un pahar cu picior, puneți 1/2 felie de portocala. Umpleti aproximativ 1/3 din pahar cu Aperol.
  • Etapa 2 - Spritz Aperol
    Apoi, completati aproximativ 2/3 din pahar cu Prosecco.
  • Etapa 3 - Spritz Aperol
    Adaugati putina apa carbogazoasa si amestecati cu o lingura.
  • Etapa 4 - Spritz Aperol
    Spritz-ul dvs. e gata de servit!

Video

YouTube




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: