Spritz aperol

Băutură
Foarte ușor
5 min
215 Kcal

Aperol Spritz este un cocktail racoritor foarte indragit in Italia, cu o aroma placuta de citrice si un continut de alcool relativ mic. Aperolul a fost inventat de fratii Barbieri Silvio si Luigi, din Padova. A fost creat în anul 1919, dar a ramas in anonimat pana in al Doilea Razboi Mondial, cand tinerii italieni s-au indragostit de gustul lui amarui.

Ingrediente

1

Materiale

  • pahar cu picior

Preparare

  • Spritz Aperol - Preparare etapa 1Intr-un pahar cu picior, puneți 1/2 felie de portocala. Umpleti aproximativ 1/3 din pahar cu Aperol.
  • Spritz Aperol - Preparare etapa 2Apoi, completati aproximativ 2/3 din pahar cu Prosecco.
  • Spritz Aperol - Preparare etapa 3Adaugati putina apa carbogazoasa si amestecati cu o lingura.
  • Spritz Aperol - Preparare etapa 4Spritz-ul dvs. e gata de servit!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Care sunt ingredientele principale pentru un Aperol Spritz?

Ingredientele principale sunt Aperol, Prosecco, apă carbogazoasă și o felie de portocal.
Prepararea unui Aperol Spritz durează doar 5 minute.
Aperol a fost inventat de frații Barbieri în Padova, Italia, în anul 1919.
Se recomandă utilizarea unui pahar cu picior pentru servirea Aperol Spritz.
Nu, Aperol Spritz are un conținut de alcool relativ mic, fiind o băutură răcoritoare.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 215Kcal
  • Carbo: 20.3g
  • Grăsimi: 0g
  • Grăsimi sat.: 0g
  • Proteine: 0.2g
  • Fibre: 0.2g
  • Zahăr: 15.7g
  • ProPoints: 2
  • SmartPoints: 8
Informații nutriționale pentru 1 porție (720g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.71/5, 17 voturi 1 comentariu

Eu

1/3 Aperol + 2/3 Proseco fac 1/1 din pahar. Daca mai punem si 1/2 felie de portocala epaseste 1/1. Unde mai incape apa carbogazoasa?!

abuz