Petitchef

Prajitura carnaval venetian

Desert
6 porții
50 min
35 min
Foarte ușor
Este o prajitura extraordinara, care poate inlocuii cu succes un tort.

Ingrediente

Numarul de porții: 6
4 oua

-160 g zahar

200 g faina

6 linguri apa

2 linguri ulei

1 plic praf de copt

1plic zahar vanilat

100 g ciocolata amaruie

200 g crema ciocolata Finetti sau Nutella

100 g unt sau margarina

80 g zahar

3 linguri cacao

4 linguri lapte

100 g nuci macinate

10 biscuiti sfaramati marunt

coaja rasa de portocala

300 g frisca

150 g nuci

4 linguri zahar

2 linguri zahar pudra

1 plic intaritor de frisca

200ml apa

2 linguri zahar

esenta de rom 2 linguri lapte

bombonele

margeluse colorate

Preparare

  • Amestecam faina cu praful de copt. Batem spuma albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar. Intr-un vas frecam galbenusurile cu zaharul ramas (80g), punem uleiul, apa si faina ,mixam bine.
  • Adaugam albusurile si amestecam usor, de jos in sus ,cu o spatula sau lingura de lemn. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam aluatul.
    Dam la cuptor incalzit in prealabil, 30-35 min la foc potrivit (180*).
  • Punem laptele intr-un vas pe foc , adugam ciocolata rupta bucatele, crema de ciocolata si cacao, lasam pana se topeste ciocolata, amestecam bine .
  • Lasam sa se raceasca bine, apoi o amestecam cu untul frecat spuma cu zaharul. Adaugam nuca , biscuiti,coaja de portocala si mixam bine pana devine o crema spumoasa.
  • Caramelizam zaharul, pana devine maro deschis, punem nucile si amestecam in asa fel incat zaharul sa cuprinda toate bucatile de nuci. Turnam amestecul intr-o farfurie unsa cu ulei, lasam sa se raceasca, desprindem cu un cutit carmelul si il maruntim la robot sau cu sucitorul . Batem frisca cu plicul intaritor si zaharul pudra ,apoi adaugam nucile caramelizate. Omogenizam bine.
  • Fierbem apa cu zaharul , lasam sa se raceasca , apoi adugam esenta de rom.
  • Taiem blatul in doua parti (pe orizontala), si le insiropam. Asezam prima foaie de blat, crema de ciocolata, a doua foaie de balat, crma de frisca. Topim ciocolata in lapte, facem un zig-zag pe deasupra, apoi decoram cu margeluse colorate.
    Dam la rece , cel putin 2 ore , inainte de servire.

Poze

PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 1PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 2PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 3PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 4PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 5PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 6PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 7PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 8PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 9PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 10PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 11PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 12PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 13PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 14PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 15PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 16PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 17PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 18PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 19



Comentarii:

22/01/2019

Cam multe ingrediente.

(0) (0) Abuz
20/12/2013

Buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu foi din albus si crema de ciocolata
Prajitura cu foi din albus si crema de ciocolata
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura capsunica
Prajitura capsunica
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura better than sex
Prajitura "better than sex"
8 porții
1h20m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: