Petitchef

Prajitura carnaval venetian

Desert
6 porții
50 min
35 min
Foarte ușor
Este o prajitura extraordinara, care poate inlocuii cu succes un tort.

Ingrediente

Numarul de porții: 6
4 oua

-160 g zahar

200 g faina

6 linguri apa

2 linguri ulei

1 plic praf de copt

1plic zahar vanilat

100 g ciocolata amaruie

200 g crema ciocolata Finetti sau Nutella

100 g unt sau margarina

80 g zahar

3 linguri cacao

4 linguri lapte

100 g nuci macinate

10 biscuiti sfaramati marunt

coaja rasa de portocala

300 g frisca

150 g nuci

4 linguri zahar

2 linguri zahar pudra

1 plic intaritor de frisca

200ml apa

2 linguri zahar

esenta de rom 2 linguri lapte

bombonele

margeluse colorate

Preparare

  • Amestecam faina cu praful de copt. Batem spuma albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar. Intr-un vas frecam galbenusurile cu zaharul ramas (80g), punem uleiul, apa si faina ,mixam bine.
  • Adaugam albusurile si amestecam usor, de jos in sus ,cu o spatula sau lingura de lemn. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam aluatul.
    Dam la cuptor incalzit in prealabil, 30-35 min la foc potrivit (180*).
  • Punem laptele intr-un vas pe foc , adugam ciocolata rupta bucatele, crema de ciocolata si cacao, lasam pana se topeste ciocolata, amestecam bine .
  • Lasam sa se raceasca bine, apoi o amestecam cu untul frecat spuma cu zaharul. Adaugam nuca , biscuiti,coaja de portocala si mixam bine pana devine o crema spumoasa.
  • Caramelizam zaharul, pana devine maro deschis, punem nucile si amestecam in asa fel incat zaharul sa cuprinda toate bucatile de nuci. Turnam amestecul intr-o farfurie unsa cu ulei, lasam sa se raceasca, desprindem cu un cutit carmelul si il maruntim la robot sau cu sucitorul . Batem frisca cu plicul intaritor si zaharul pudra ,apoi adaugam nucile caramelizate. Omogenizam bine.
  • Fierbem apa cu zaharul , lasam sa se raceasca , apoi adugam esenta de rom.
  • Taiem blatul in doua parti (pe orizontala), si le insiropam. Asezam prima foaie de blat, crema de ciocolata, a doua foaie de balat, crma de frisca. Topim ciocolata in lapte, facem un zig-zag pe deasupra, apoi decoram cu margeluse colorate.
    Dam la rece , cel putin 2 ore , inainte de servire.

Poze

PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 1
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 2
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 3
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 4
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 5
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 6
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 7
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 8
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 9
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 10
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 11
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 12
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 13
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 14
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 15
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 16
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 17
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 18
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN, poza 19

Întrebări:




Comentarii:

22/01/2019

Cam multe ingrediente.

(0) (0) Abuz
20/12/2013

Buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu foi si crema
Prajitura cu foi si crema
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura cu stafide
Prajitura cu stafide
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura better than sex
Prajitura "better than sex"
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.