Petitchef

Papricas cu pui, masline si galusti ? fata adevarata a retetei

Rog a se lua in calcul ca ce urmeaza nu e nici macar o gluma la adresa vreunui blog, user, om, personaj, bucatar, nimic, asa mi-a traznit mie si atata.



Recunosc, imi plac mult fotografiile perfecte cu o omleta sau un fursec. Dar ma gandeam asa, bine nene, dar chiar nu murdareste nimeni aragazul, lingura, polonicul, nu pune altceva decat cele 263 de grame din ingredientul x sau y in ce apare in poze? E iaca eu la reteta de papricas am pus. Desi e foarte buna in original, asa cum scriu acolo, i-am adaugat cate ceva.

Mai intai la sosul de rosii am adaugat si mujdei ramas de la saramura de pui cu dovlecei si un sfert de borcan de tocana de legume, vegeta, asa ii zic la misto. A, da si niste ardei iute pus la borcan in Puglia de o mamma, ardei care mi-a parvenit via Elvetia, grazie Stella.

Si in afara de pulpele si aripile puiului am pus si pastrama de la bulgaroaica, deja marinata cu ceva usturoi, boia si cimbru.



Pentru sos am mixat asadar mujdeiul, inca ceva usturoi, tocana, pasta de tomate.

Direct in borcan. Si da, am stropit peretii.



Pe urma urmeaza tabieturile, ceapa (eu am tocat-o mare) se curata musai intr-o punga, de mine, mi se mai spune si Monk in bucatarie, daca nu le aliniez pe toate nu e bine.

Apoi, pana sa ma hotarasc sa adaug si pastrama (de fapt e o marinata, da asa ii zic ei) am inabusit-o separat.



Am mirosit ambele oale si i-am dat verde, e perfecta pentru ce fac eu. Cat despre ceapa, la reteta “oficiala” am pozat cat sa se vada si ceapa si puiul, in realitate a fost mult mai multa.



Cat am pus puiul la facut cu vin si ceapa am facut sosul. Si l-am gustat. Si ma gandeam la o tigara ca ar merge bine de tot sa las reteta ca la cea de mancare rece si sa mai amestec si niste vodka in sosul ala. Mama ce mergea, mai ales ca a iesit iuteee, iute.



Ca sa incapa si galustile, am scos oasele de la pui. Care se duc direct la cateii aflati in grija in zona, cand o sa se incalzeasca nitel o sa ii vedeti, acum enoroi mare si sunt manjiti.



Mi-era teama ca nu mai incap si galustile dar m-am gandit la Laura, adica a pus ea paturata pe crumpi si nu pot sa pun eu galusca pe tocana?

Am reusit si pasul asta si la final, dupa ce am facut o poza in care sa se vaza cat de cat maslina, puiul si galusca, am trantit cu polonicul mancare in castron, acelasi, ca nu era sa fac risipa de apa potabila sau ne.



Si am tras si un clozap pentru memet si pentru cei care inca mai cred ca puiul e mancare de regim.



Acum sa nu ma injurati, dar reteta e o pagina inapoi, eu nu arunc chestii bune iar ce iese din alaturarea unor ingrediente restante este de multe ori nemaipomenit, plus ca economisesc, doar nu ma apuc sa cheltui acum pe dracii ca sa iasa blogul frumos si sanatos, ca nu oricine e la punga gros. Asta a fost din categoria “cum e de fapt in bucatarie” si daca nu se intuneca pozam si aragazul si faianta stropita plus cateva vase de spalat, ce mama ei de teorie.

Prefer pozele frumoase dar parca ma uit la Venus din Milo si pe aia nu imi vine deloc sa o mananc :D

Reiterez, nu are legatura cu nimeni anume, hard roc aleluia.










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Moelleux cu masline si parmezan
Moelleux cu masline si parmezan
4 porții
30 min
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu feta si masline
Chec aperitiv cu feta si masline
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval
Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casă Pizza delicioasă pregatită în casă Sufleul - adevarata provocare culinara Sufleul - adevarata provocare culinara Carnea de prepelita - o adevarata delicatesa Carnea de prepelita - o adevarata delicatesa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.