Petitchef

Clementine caramelizate

Desert
8 porții
15 min
2 ore
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Clemetinele se spala foarte bine, apoi se sterg cu un prosop curat si se inteapa cu o scobitoare. SE pun intr-un vas (preferabil de fonta) impreuna cu apa si zaharul si se dau la fiert la foc mic (ele NU trebuie sa fiarba in clocote mari!) Se fierb 1-2 ore, in functie de cat de dulci-amarui le doriti (cu cat le fierbeti mai mult cu atat devin mai amarui). Se lasa in sirop la racit si se pastreaza la rece.Se servesc intregi, cu ciocolata rasa si fistic zdrobit. Sunt foarte aromate si dulci.


Poze

Clementine caramelizate
Clementine caramelizate - poza 2
Clementine caramelizate - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

Silvia, 25/05/2020

Oare se pot face si fara coaja? ma gandesc ca or fi mai gustoase/dulci ?

(0) (0) Abuz
02/11/2013

Arata bine

(0) (0) Abuz
FoodDesign
FoodDesign, 31/10/2013

Inedit!!! bravo :)

(0) (0) Abuz
30/10/2013

Cam multa munca, sa le fierb 1-2 ore?

(0) (0) Abuz
30/10/2013

Par f.bune, de incercat

(0) (0) Abuz
30/10/2013

Inedit si spectaculos, bravo!

(0) (0) Abuz
30/10/2013

Chiar foarte interesant. Mi-ati dat o idee pentru sfarsit sde saptamana. Daca au aparut clementinele la noi.

(0) (0) Abuz
Dana Tudor
Dana Tudor, 24/03/2009

Este foarte aspectuoasa, poza este foarte buna dar cred ca este prea "zaharoasa" pentru gustul meu :)

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Clementine de halloween
Clementine de halloween
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Morcovi în sos de miere și clementine
Morcovi în sos de miere și clementine
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Salată de somon, năut și portocale
Salată de somon, năut și portocale
3 porții
19 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Clementine caramelizate
Clementine caramelizate
2 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Clementine in aluat de clatite
Clementine in aluat de clatite
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează