Clemetinele se spala foarte bine, apoi se sterg cu un prosop curat si se inteapa cu o scobitoare. SE pun intr-un vas (preferabil de fonta) impreuna cu apa si zaharul si se dau la fiert la foc mic (ele NU trebuie sa fiarba in clocote mari!) Se fierb 1-2 ore, in functie de cat de dulci-amarui le doriti (cu cat le fierbeti mai mult cu atat devin mai amarui). Se lasa in sirop la racit si se pastreaza la rece.Se servesc intregi, cu ciocolata rasa si fistic zdrobit. Sunt foarte aromate si dulci.
Comentarii:
Oare se pot face si fara coaja? ma gandesc ca or fi mai gustoase/dulci ?
Arata bine
Inedit!!! bravo :)
Cam multa munca, sa le fierb 1-2 ore?
Par f.bune, de incercat
Inedit si spectaculos, bravo!
Chiar foarte interesant. Mi-ati dat o idee pentru sfarsit sde saptamana. Daca au aparut clementinele la noi.
Este foarte aspectuoasa, poza este foarte buna dar cred ca este prea "zaharoasa" pentru gustul meu :)