Clementine cu ciocolată: desertul expres, fresh și gourmet!
Clementine cu ciocolată: desertul expres, fresh și gourmet!
Alertă rețetă foarte simplă pentru o gustare! Pe de o parte, adorăm prospețimea clementinelor iarna, pe de altă parte, nu ne putem lipsi de delicatețea ciocolatei. Am decis să combinăm cele două într-un combo perfect! Vă lăsăm să descoperiți clementinele noastre cu ciocolată detaliate mai jos ↓
Scoateți coaja de pe clementine și desfaceți-le în sferturi.
Luați o bucată de clementină și scufundați jumătate în ciocolată topită. Așezați pe o tava tapetată cu hârtie de copt.
Se presară pralină, nucă de cocos rasă sau migdale felii.
Repetați operațiunea până când nu mai sunt segmente de clementine și variind „toppingurile”! Se lasă la temperatura camerei sau la frigider 1 ora și voila: poftă bună!
Cu ce pot înlocui clementinele? Le puteți înlocui cu portocale în felii mai mari, dar și cu mere, pere sau chiar bucăți de banană.
Ce ciocolată să folosiți? Aici am folosit ciocolată neagră, dar nu ezitați să variați plăcerile luând și ciocolată cu lapte și ciocolată albă pentru rețeta dumneavoastră.
Ce topping să folosesc? Din nou, fără limite! Pe lângă clasica pralină, migdale tăiate și nucă de cocos, încearcă experimentul cu semințe de susan, alune zdrobite sau chiar pralină roz.
Această rețetă poate fi făcută cu copii? Acesta este exact ceea ce urma să vă oferim. Pentru o activitate distractivă și creativă, copiii tăi vor adora să facă această rețetă cu tine și cu siguranță vor fi foarte mândri de rezultat ;-)
Cât timp se va păstra această rețetă? Odată făcute, puteți păstra aceste felii de clementine de ciocolată aproximativ 2-3 zile într-o cutie ermetică pusă la frigider.
Această rețetă poate fi congelată? Din păcate nu recomandam. În timpul dezghețării, segmentele de clementină s-ar putea înmuia și deveni un dezastru ...!