Petitchef

Cozonac cu cocă opărită

Desert
8 porții
1 oră
1 oră
Dificil
Un desert de nelipsit

Ingrediente

Numarul de porții: 8
1 kg făină,

1 linguriță sare

50 g drojdie proaspătă,

500 ml lapte,

3 ouă,

3 gălbenușuri,

350 g zahăr,

150 ml ulei,

esență vanilie,

coajă lămâie.


Umplutură:

250 g nucă măcinată,

3 albușuri,

3 linguri cacao,

3 linguri lapte,

3 linguri zahăr,

esență rom,


rahat.


Pentru uns:

1 gălbenuș

1 lingură lapte,

zahăr

mac

Preparare

  • Într-un vas mai mare cernem făina cu sarea.

    Laptele se pune la fiert cu zahărul și se amestecă până se topește tot zahărul.

    Într-un castron mai mic amestecăm drojdia cu o lingură zahăr, o lingură de făină și 50 ml lapte călduț (se ia din cei 500 ml pus la fiert).

    Batem bine cu un mixer cele 3 ouă întregi cu cele 3 gălbenușuri.

    Când laptele clocotește se adaugă peste făina cernută, ametecând ușor cu o lingură de lemn.

    Adăugăm apoi drojdia - care trebuie să-și fi mărit volumul și ouăle bătute.

    Adăugăm esența de vanilie și coaja de la o lămâie.

    Punem la încălzit uleiul și se lasă 2 minute la foc mic.

    Se începe frământatul ușor cu podul palmei, niciodată cu pumnul :), turnând câte puțin ulei călduț.

    Se frământă cât mai mult posibil - eu nu pot mai mult de 10 minute ;)

    Se lasă la crescut într-o cameră unde este cald pentru o oră.

    Vasul se acoperă cu un șervet curat.
  • Între timp se pregătesc tăvile - se ung cu ulei și se tapetează cu hârtie pergament.

    Se pregătește compoziția de nucă.

    Se bat bine cu mixerul cele 3 albușuri cu un praf de sare, adăugăm apoi zahărul în ploaie.

    Adăugăm cacao, laptele, nuca și esența de rom și amestecăm cu o lingură de lemn.
  • Când aluatul a crescut se împarte în două.

    Pe o planșetă unsă cu ulei se întinde o parte de aluat.

    Compoziția de nucă am împărțit-o în două și am întins-o la distanțe egale față de margine și mijloc.

    Pe laterale și la mijloc am pus rahat și stafide.

    Rulăm și se pune în tavă.

    La fel se procedează și cu partea cealaltă de aluat.
  • Se mai lasă la crescut în tavă pentru 30 minute.

    Se unge un gălbenuș de ou amestecat cu puțin lapte.

    Se presară zahăr, mac și susan.

    Se coc pentru 60 minute la 180 grade C.

    Poftă bună!



Comentarii (23):

08/04/2015

Invata Acum Gratis Sa Faci Bani Pe Net!
Ai nevoie de bani? Nu astepta sa vina ei la tine! Vezi GRATIS
un video de 10 minute cum sa faci bani. www.thepiratetrader.ro/aff051.html

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/12/2013

Nu mia placut

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/04/2014

Fac acest cozonac de ani de zile!!!!e super

(0) (0) Abuz
17/04/2014

E excelent

(0) (0) Abuz
23/02/2014

Iah pu scarbos alooaa :P

(0) (0) Abuz
26/01/2014

Mie mia iesit reteta super buna

(0) (0) Abuz
24/12/2013

Buna reteta

(0) (0) Abuz
24/12/2013

L-am facut acum Insa aluatul a fost foarte lipicios , sunt curioasa cum o sa iasa .Revin cu rezultatul .

(0) (0) Abuz
20/12/2013

Merge sa il facem si inpletit in doua

(0) (0) Abuz
17/12/2013

Ff bun

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cozonac cu crema de cacao, nuci, stafide si mac
Cozonac cu crema de cacao, nuci, stafide si mac
12 porții
2h30m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Cozonac cu nuca si cacao
Cozonac cu nuca si cacao
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cozonac cu nuca si stafide (2)
Cozonac cu nuca si stafide (2)
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bradut cu tapenade
Bradut cu tapenade
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Briosa Leopard
Briosa Leopard
6 porții
4h10m
Ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete de cozonacRetete de cozonac

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: