Ingrediente: 1kg faina 50g drojdie (eu am incercat si cu drojdie uscata 20 de grame si a iesit la fel de bun) 250g zahar 500ml lapte de 3,5% grasime 200g grasime, ...
Ingrediente: Pt aluat (2 cozonaci): 1,2 kg faina 6 galbenusuri 350 g zahar 600 ml lapte 200 g unt topit esenta de vanilie si rom, coaja rasa de lamaie si portocala...
Ingrediente: pentru maia 50 g drojdie proaspata 2 linguri de lapte o lingurita de lapte o lingura de faina pentru aluat 1 kg de faina 6 galbenusuri o juma...
Ingrediente: Ingrediente pentru aluat: un kg de faina sau 5 cani nu indesate o cana plina de zahar o cana si 3 sferturi de lapte sau 500 ml jumatate cana de ul...
Ingrediente: 500 gr faina 000 1 cub de drojdie (25 gr) 130 gr zahar 250 ml lapte (+ inca 2-3 linguri, daca aluatul e prea vartos) 100 gr ulei 3 galbenuse+1 p...
Ingrediente: 1 kg faina Baneasa 000 4 oua la temperatura camerei 250 g zahar 150-200 g ulei pentru framantat 0,5 l lapte dulce 20 g drojdie proaspata 1 lingurita ...
Cozonacul este desertul traditional prin excelenta, care nu lipseste la nicio sarbatoare romaneasca. Este desertul traditional pe care romanii il prefera atat de Craciun, cat si de Paste. In ciuda diverselor tipuri de cozonac, romanesti sau de import, multi romani...
Ingrediente: Pentru 2 cozonaci : 1 kg faina 5 oua pt aluat (+1 ou pentru dat pe deasupra) 300 gr zahar (puneti mai mult daca va place mai dulce) 100 gr margari...
Ingrediente: 500 g faina 25 g drojdie 160 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 250 ml lapte 100 ml ulei amestecat cu unt topit 1/2 cescuta (expresso) smantana 3 ga...
Ingrediente: 50 drojdie proaspata 400 ml lapte cald 180 g zahar 2 oua mari 2 galbenusuri 800 g faina 1 lingurita de sare 200 g unt topit Pt. umplutura 4 albusuri...
Ingrediente: ALUAT: 1 kg faina 50 g drojdie 250 g zahar 500ml lapte de 3,5% grasime - uneori mai adaug inca doua-trei linguri,daca simt ca alualtul este prea var...
Ingrediente: aluat: 1000 g faina 200 g zahar 1 praf de sare 50 g drojdie 400 ml lapte 4 galbenusuri de ou 1 ou pentru uns 5 linguri de Rama Maestro topita coaja ra...
Ingrediente: 700 g faina 4 galbenusuri 130 g unt + 50 ml ulei 25 g drojdie proaspata 5 linguri de zahar 230 ml lapte+ 100 ml lapte zahar vanilat coaja de lamaie...
Ingrediente: Pentru aluat 780 g faina 2 plicuri drojdie uscata 375 ml lapte cald 160 g zahar 2 oua mari la temperatura camerei 2 galbenusuri la temperatura camerei...
Ingrediente: 750 g faina pt. paine 470 ml apa 3 lingurite drojdie uscata 100 g sirop de artar 100 g zahar 5 lingurite (rase) sare 60 g shortening sau margarina - ...
Ingrediente: 1 kg de faina buna; 5-6 oua, depinde cat de mari sunt + inca 2 pentru umplutura 300 gr zahar; coaja rasa de la o lamaie / 1 lingura de coaja de lama...
Ingrediente: 1 kg de faina ,de calitate superioara 4 galbenusuri 300 gr zahar 450 ml lapte o lingura de untura netopita 3-4 linguri de ulei esenta de vanilie si r...
Ingrediente: pentrut doua checuri mari: 2 cani de zahar 2 cani de faina 2 pliculete zahar vanilat 1 sticluta esenta de vanilie 10 linguri ulei 8 oua coaja de la o ...