Pecan pie-placinta cu nuci pecan

Desert
Ușor
2 h 5 m
454 Kcal

Daca va plac nucile pecan, incercati-le intr-o placinta :-D O specialitate direct din Statele Unite făcuta pentru sarbatori, cum ar fi Ziua Recunostintei. Incercati aceasta placinta, aromata cu scortisoara si vanilie. Un desert gourmet si usor, care va atrage intreaga familie :-)

Ingrediente

6

Pentru aluat sablée :

Pentru ungere:

Umplutura:

Materiale

  • tava de tarta de 20 cm
  • mixeur sau chopper
  • sucitor

Preparare

Preparare30 min
Timp așteptare1 oră
Gătire35 min
  • Pecan pie-Placinta cu nuci pecan - Preparare etapa 1Aluatul sablée :
    Puneti intr-un mixer faina + zaharul + sarea si amestecati. Adaugati untul taiat in bucati. Amestecati de 4 sau 5 ori pana cand untul se sfarama.
    Puneti totul ntr-un castron si adaugati apa. Amestecati cu o spatula si framantati usor cu mainile pentru a obtine un aluat omogen. Adaugati putina apa daca este necesar.
  • Pecan pie-Placinta cu nuci pecan - Preparare etapa 2Transferați aluatul pe o hartie pergament si asezati o alta hartie pergament deasupra. Apasati cu un sucitor si dati-l la frigider timp de cel puțin 1 ora.
  • Pecan pie-Placinta cu nuci pecan - Preparare etapa 3Asezati aluatul pe tava unsa. Taiati excesul cu un cutit. Puneti deasupra o hartie de copt si turnati boabe de leguminoase (linte, mazare ...). Se baga la frigider pentru 10 minute apoi la cuptor pentru 15 minute la 200° C. Scoateti hartia de copt cu leguminoasele și lasati-o deoparte.
  • Pecan pie-Placinta cu nuci pecan - Preparare etapa 4Umplutura :
    Amestecati toate ingredientele, cu exceptia nucilor.
  • Pecan pie-Placinta cu nuci pecan - Preparare etapa 5Pentru uns :
    Bateti oul si laptele si periati marginile aluatului, astfel incat sa se rumeneasca dupa a doua coacere.
  • Pecan pie-Placinta cu nuci pecan - Preparare etapa 6Aranjati nucile pecan pe toata suprafata aluatului si turnati umplutura deasupra. Coaceti timp 35 de minute la 180° C.
  • Pecan pie-Placinta cu nuci pecan - Preparare etapa 7Lasati sa se raceasca si asezati o lingura de inghetata (sau frisca) pe bucata de placinta, la momentul servirii.

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Care sunt ingredientele esențiale pentru placinta cu nuci pecan?

Ingredientele esențiale includ faina, zahar, unt, oua, sirop de artar, nuci pecan, si condimente precum scortisoara si vanilie.
Prepararea durează aproximativ 2 ore și 5 minute, incluzând timpul de pregătire, coacere și așteptare.
Se recomandă utilizarea untului rece pentru a obține o textură fragedă și ușoară a aluatului.
Da, siropul de artar adaugă un gust distinct și dulce, specific placintei cu nuci pecan, dar poate fi înlocuit cu alt îndulcitor dacă este necesar.
Da, poți experimenta cu ingrediente precum ciocolată sau fructe uscate, dar asigură-te că nu afectezi proporțiile ingredientelor principale pentru a menține textura corectă.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 454Kcal
  • Carbo: 26.8g
  • Grăsimi: 32.7g
  • Grăsimi sat.: 10g
  • Proteine: 9.3g
  • Fibre: 2.4g
  • Zahăr: 13.4g
  • ProPoints: 12
  • SmartPoints: 17
Informații nutriționale pentru 1 porție (113g)

Echipamente de gătit

cuptor
microunde
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.86/5, 7 voturi