Ingrediente: Ganache-ul de ciocolata : 200 ml smantana 200 gr ciocolata Crema mascarpone : 250 gr mascarpone 100 ml frisca lichida (30% grasime) 75 gr za...
Ingrediente: 420 gr curmale fara samburi (170 gr + 250 gr) 250 gr nuci pecan (sau migdale, caju, nuci) 100 gr pudra de cacao neindulcita 45 gr pudra de migdale...
Ingrediente: Pentru aproximativ 20 de trufe: 200 gr ciocolata neagra 70% cacao 100 ml smantana lichida 30% mg 20 gr unt Pentru acoperit: ciocolata nuca de ...
Ingrediente: Aluatul sablée cu ciocolată : 20 gr unt moale 80 gr zahăr pudră 1 ou 1 plic de zahăr vanilat 1 praf de sare 200 gr de faina 25 gr pudră de cac...
Ingrediente: pentru maia 50 g drojdie proaspata 2 linguri de lapte o lingurita de lapte o lingura de faina pentru aluat 1 kg de faina 6 galbenusuri o juma...
Ingrediente: 500 g faina, un praf de sare, 10 g praf de copt, 10 g bicarbonat, 5 linguri cacao, 300 g zahar, 50 ml ulei, 400 ml apa, 5 linguri cu gem de caise, ...
Nuca tigru numita si Aya (hausa), ofio (yoruba) sau chufas (in spaniola) este o nuca falsa si reprezinta tuberculii plantei chufa, o planta aparuta in Egiptul antic, ce se regaseste cu precadere astazi in Spania.
Ingrediente: Pt aluat (2 cozonaci): 1,2 kg faina 6 galbenusuri 350 g zahar 600 ml lapte 200 g unt topit esenta de vanilie si rom, coaja rasa de lamaie si portocala...
Ingrediente: Pentru briose: 3 oua intregi 2 galbenusuri 125 g smantana 100 g unt topit 150 g zahar 2 linguri cu cacao neagra 1 praf de copt esenta de rom 250 g fai...
Ingrediente: COJI: -6 oua -un pahar ulei -un pahar zahar -coaja de lamaie -un praf de copt -faina cat cuprinde sa iasa un aluat moale Se amesteca ingredientele si ...
Ingrediente: 200 g unt (sau margarina, eu am folosit unt) 200 ml lapte 250 g zahar 250 g faina 100 g cacao neagra de calitate superioara 150 g nuci (eu am fol...
Ingrediente: 1 pahar albusuri 1 pahar zahar 1 pahar faina 100 g nuci taiate si prajite 50 g ulei sau unt topit coaja rasa de portocala 50 g cacao zahar vanilat 10...