Crema din albusuri

De Retete de prajituri si torturi
(2.71/5 - 7 voturi)
1 comentariu

Ingrediente

- 2 albusuri,
- 120-140 g zahar,
- 200 g unt,
- 30 ml rom,
- un pachetel cu zahar vanilat.

Preparare

Etapa 1

Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul tos si romul sau zeama de lamîie; spuma se bate în continuare, pe un vas cu apa clocotita, 7-8 minute, pîna cînd se întareste ca o compozitie de bezele.

Etapa 2

Se ia, atunci, de pe foc, se pune zaharul vanilat, se lasa sa se raceasca, fara sa se mai bata si, cînd ajunge la temperatura degetului, se adauga untul moale si se bate cu telul sau cu mixerul, pîna cînd se omogenizeaza .

Etapa 3

Spuma va mai scadea, totusi crema va fi pufoasa si spornica. Blatul de tort sau rulada se unge mai întîi cu o marmelada fina si apoi se aplica crema; se procedeaza la fel cu fiecare foaie.

De Retete de prajituri si torturi





Punctează această reţetă:

Comentarii:

23/12/2014

O idee frumoasa sa pui si dulceata, apoi crema. Fetisa mea o sa fie incantata.

(0) (0) Abuz

Video sugerat

Inimi din foietaj cu Nutella pentru Sf. Valentin


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulciEclerele, tentatii dulciTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Crema de branzaCrema de branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale