Petitchef

Crema din albusuri

R Retete de prajituri si torturi
(3.00/5 - 8 voturi) 1 comentariu
Desert
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor
sau

Ingrediente

6 porții
- 2 albusuri,

- 120-140 g zahar,

- 200 g unt,

- 30 ml rom,

- un pachetel cu zahar vanilat.

Preparare

Etapa 1

Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul tos si romul sau zeama de lamîie; spuma se bate în continuare, pe un vas cu apa clocotita, 7-8 minute, pîna cînd se întareste ca o compozitie de bezele.

Etapa 2

Se ia, atunci, de pe foc, se pune zaharul vanilat, se lasa sa se raceasca, fara sa se mai bata si, cînd ajunge la temperatura degetului, se adauga untul moale si se bate cu telul sau cu mixerul, pîna cînd se omogenizeaza .

Etapa 3

Spuma va mai scadea, totusi crema va fi pufoasa si spornica. Blatul de tort sau rulada se unge mai întîi cu o marmelada fina si apoi se aplica crema; se procedeaza la fel cu fiecare foaie.




Comentarii:

23/12/2014

O idee frumoasa sa pui si dulceata, apoi crema. Fetisa mea o sa fie incantata.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenO aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafeaMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: