Petitchef

Tort de cacao cu crema de zahar ars

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Blat:

3 oua

250 g zahar

2 plicuri zahar vanilinat

200 ml ulei

200 ml lapte

3 linguri cacao

cca. 350 g faina

1 plic praf de cop


crema:

250 g de zahar

200 ml lapte

150 unt

1 lingura de pudding de frisca

10 g gelatina

250 ml smantana pentru frisca

Preparare

  • blat:
    Din lapte, cele 3 linguri de cacao si 3-4 linguri din zahar, se omogenizeaza si se pun pe foc pana se face ingroasa putin si arata ca o ciocolata calda. Galbenusele se freaca cu restul de zahar cu mixerul, pana obtinem o consistenta cremoasa. Incepem sa adaugam crema de cacao.
  • Untul se incalzeste putin pe foc cat sa se inmoaie. Incepem sa adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu untul.
  • Cantitatile sunt pentru o forma de tort cu 23 diametru. Tapetam forma cu hartie de copt, rasturnam compozitia si dam 40 de minute la cuptor. Cand este gata in lasam sa se raceasca pe un gratar.
  • Blatul se va bomba la cuptor, dar vom taia partea de sus si apoi il taiem in doua. Nefiind blatul clasic de pandispan, nu necesita insiropare, decat daca doriti.Pregatim crema de zahar ars.
  • Zaharul se topeste la foc mic pana se caramelizeaza, apoi se adauga laptele fierbinte amestecand continuu. Trebuie avut grija ca va fierbe si se va face ca o spuma. Lasam pana se topeste zaharul, care dupa ce am pus laptele se va ingrosa.
  • Separat se freaca puddingul cu 3-4 linguri de lapte, dupa care se adauga din siropul fierbinte si apoi se pune in restul compozitiei, amestecand mereu pana se ingroasa ca o smantana.
  • Se ia de pe flacara si se adauga untul si gelatina dizolvata in putina apa rece. Lasam crema sa se raceasca, fara sa se ingroase de la gelatina si o amestecam cu frisca batute spuma.
  • In forma care am facut blatul, punem folie de plastic, asezam primul blat si peste acesta jumatate din crema. Acoperim cu al doilea blat si cu restul de crema. Dam la rece 3-4 ore.
  • Cand scoatem din forma de tort si inlaturam folia de plastic, lateralele sunt nefinisate. Pot ramane si asa, dar a vrut aceeasi culoare tot tortul. Crema nu mai aveam, asa ca a batut cateva linguri de frisca cu un plic de ness.
  • Formele de deasupra le-am facut tot din zahar ars. A luat o lingura din zahar, a facut cateva gramajoare pe care l-a stelat un pic, ca se intaresc repede.
  • Le faceti pe o forma unsa cu ulei ca sa le puteti desprinde cand s-au intarit. A iesit ce se vede. Sper sa va placa si sa-l incercati.

Poze

Tort de cacao cu Crema de zahar ars, poza 1Tort de cacao cu Crema de zahar ars, poza 2


Comentarii:

23/07/2013

Superb e de nota 10 plus

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort de cacao cu crema de martipan
Tort de cacao cu crema de martipan
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort de cacao cu crema de vanilie si banane
Tort de cacao cu crema de vanilie si banane
8 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort de biscuiti cu crema de cacao (reteta video)
Tort de biscuiti cu crema de cacao (reteta video)
15 porții
26 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Crema catalana - verisoara cremei de zahar arsCrema catalana - verisoara cremei de zahar arsCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: