Petitchef

Tort de nuca cu frisca

Altele
6 porții
35 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Reteta blatului :

Reteta siropului :

Preparare

  • Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul tos si romul sau zeama de lamîie si se bat în continuare, pîna cînd se întareste bine spuma. Dupa aceea, se pun toate galbenusurile, se bat de 4-5 ori, se adauga pesmetul împreuna cu nucile macinate si se amesteca usor, cu telul, prin rasturnare, de jos în sus.
  • Compozitia se pune în forma rotunda de tort sau în cratita de 2 1, tapetata cu margarina solida si faina si se niveleaza. Se coace 30?40 minute în cuptorul încalzit dinainte la foc mijlociu. Nu se deschide cuptorul 20 minute. Blatul se încearca, dupa 30 minute, cu o scobitoare înfipta în mijlocul lui; daca iese uscata, înseamna ca este copt, daca nu, atunci se mai lasa putin în cuptor, reducînd focul, daca cuptorul rumeneste prea tare.
  • Dupa ce s-a scos din cuptor, blatul se lasa 3 minute în forma, se trece apoi cu cutitul pe marginea acestuia, daca s-a lipit, se pune platoul de tort deasupra si se rastoarna. Cînd este complet rece, i se taie un capac de 2 cm grosime, i se scoate miezul si se lasa marginea si baza tortului tot de 2 cm.
  • Se face un sirop din apa, zahar si coaja de lamâie care se fierbe 2-3 clocote; dupa ce s-a racit, se adauga romul si vanilia si, apoi, cu el se stropesc bine capacul, marginile si mai putin miezul.
  • Frisca batuta se pastreaza la frigider; jumatate din cantitate, partea de deasupra care este mai tare se opreste pentru ornat si se introduce din nou în frigider, unde se lasa pâna îi vine rîndul. Miezul din tort se taie în cubulete; peste ele se desarta frisca ramasa si se amesteca usor cu lingura, prin rasturnare, chiar pîna la fundul vasului, dar nu prea mult, ca sa nu se lase frisca.
  • Frisca mai moale va înmuia blatul cu pesmet si compozitia va fi ca o crema. Marginile tortului pe dinauntru, baza si capacul se ung, în prealabil, cu o marmelada fina; imediat, se desarta miezul cu frisca înauntrul tortului, se niveleaza fara sa se preseze si apoi se asaza capacul.
  • Se orneaza, abundent, cu restul de frisca îndulcita si vanilata simpla sau cu gelatina Tortul se lasa în frigider 2-3 ore, apoi se serveste.

R Retete de prajituri si torturi

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu nuca de cocos petitchef
Tort cu nuca de cocos petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
8 porții
1 h 2 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează