Petitchef

Tort de mere si crema de zahar ars

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Crema:

200 g zahar pentru caramelizat

6 oua

800 ml lapte

200 g zahar

4 plicuri de vanilie sau 1 plic de zahar vanilat bourbon

1/2 fiola vanilie

un praf de sare



Blat:

4 oua

4 linguri zahar

4 linguri faina

o lingura de ulei

1/2 fiola vanilie

1/2 fiola rom

un praf de sare

150-200 ml frisca lichida pt decor

Preparare

  • Intr-o cratita potrivita, punem la topit 200 g. de zahar si amestecam din cand in cand cu o ligura de lemn.
  • Cand zaharul se topeste si capata culoarea caramelului se ia cratita de pe foc si se roteste cu grija in asa fel incat zaharul sa imbrace peretii cratitei aveti grija cand faceti manevra asta zaharul se topeste la temparaturi inalte.
  • Cratita se da la o parte intre timp se pregatesc merele si crema merele se curata si se taie cubulete a pus la microunde pt 5 minute pana s-au inmuiat putin si s-au curatat mult mult mai repede faceti cum va vine bine.
  • Oulele se bat bine cu zaharul, zaharul vanilescu, aromele si sarea apoi se toarna laptele.
    Compozitia se toarna in cratita o sa auziti ce frumos crapa zaharul. se adauga merele cubulete peste compozitie cratita se da la cuptorul preincalzit...cca 40 de minute acum depinde si de cratita cat de adanca este se va rumeni usor deasupra si daca miscati cratita va tremura ca o gelatina.
  • Intre timp pregatim compozitia pt blat galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, sarea, aromele faina si uleiul albusurile se bat bine cu un praf de sare apoi se incorporeaza usor in compozitia de galbenusuri, amestecand usor cu o lingura de sus in jos.
  • Intre timp pregatim compozitia pt blat galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, sarea, aromele faina si uleiul albusurile se bat bine cu un praf de sare apoi se incorporeaza usor in compozitia de galbenusuri, amestecand usor cu o lingura de sus in jos.
  • Se rastoarna pe un platou cu o miscare rapida surplusul de sirop se va prelinge usor pe platou nu ridicati oala lasati-o asa pana a doua zi pana se raceste. Se bate frisca lichida se imbraca tortul in frisca...si se tine la frigide parerea mea este ca e mai bun dupa 2 zile o sa va convingeti.

Poze

Tort de mere si crema de zahar ars, poza 1Tort de mere si crema de zahar ars, poza 2Tort de mere si crema de zahar ars, poza 3Tort de mere si crema de zahar ars, poza 4Tort de mere si crema de zahar ars, poza 5




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mere si crema de zahar ars
Tort cu mere si crema de zahar ars
4 porții
1h30m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu mere si crema de zahar ars
Tort cu mere si crema de zahar ars
4 porții
1h10m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort de mere cu crema de zahar ars
Tort de mere cu crema de zahar ars
8 porții
1h15m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Crema catalana - verisoara cremei de zahar arsCrema catalana - verisoara cremei de zahar arsBeneficiile otetului de mereBeneficiile otetului de mereCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: