Daca vrei sa le faci o surpriza dulce celor dragi, atunci poti sa le pregatesti rapid cateva mere imbracate in caramel. Retata este simpla, iar mirosul zaharului ars ii va atrage cu siguranta.
Produs de post!
Dupa ce ati spalat si uscat bine merele, introduceti cate o frigaruie de lemn in fiecare, pe langa codita.
Intr-o cratita pusa la foc mare, puneti zaharul si adaugati putina apa, precum si cateva picaturi de colorant alimentar rosu (optional). Cand caramelul incepe sa faca bule, mai asati pe foc timp de aproximativ 5 minute.
Treceti rapid merele invartindu-le in caramel, apoi asezati-le pe hartie de copt. Caramelul trebuie sa fie foarte lichid, nu ezitati sa-l incalziti pe foc.
Variante : Unii prefera o varianta in care caramelul este inlocuit cu ciocolata! Pentru o nota festiva festiva, o zi de nastere, de exemplu, adaugati perle de zahar, sub forma stele sau multicolore. Depozitare : merele caramelizate pot fi pastrate intr-un loc destul de racoros timp de 2-3 zile.