Petitchef

Mille-feuille

Desert
9 porții
4 ore
25 min
Dificil
Un clasic printre clasicele dulciuri de patiserie: mille-feuille (sau millefeuille ;-))! Astazi, realizati-o cu Petitchef de la A la Z! Cu ajutorul retetei noastre explicata pas cu pas mai jos, faceti un mille-feuille crocant si demn de un chef de patiserie! Un desert care necesita rabdare, dar care va impresiona oaspetii!

Ingrediente

Numarul de porții: 9

Pentru zece bucati de mille-feuille:

700 gr de aluat de foietaj

Zahar pudra


Pentru crema de patiserie:

750 de ml de lapte

1 pastaie de vanilie

3 oua

150 de grame de zahar

75 gr amidon de porumb


Pentru glazura:

375 gr de fondant alb de patiserie

50 de grame de ciocolata neagra

Materiale

Seringa sau cornet
Spatula din otel inoxidabil
rigla
tava (optional)

Preparare

  • Etapa 1 - Mille-feuille
    Taiati o treime din aluatul de patiserie si lasati-l deoparte. Intindeti aluatul intr-un patrat mare de 40 x 40 cm.
  • Etapa 2 - Mille-feuille
    Asezati o foaie de hartie pergament pe o foaie de copt (40 x 40 cm) si umeziti-o usor. Pune-ti aluatul intins pe ea. Cu o furculita, faceti gauri pe intreaga suprafata. Puneti in frigider timp de 30 de minute.
    Faceti acelasi lucru cu restul de aluat din care formati un dreptunghi de 20 x 40 cm.
  • Etapa 3 - Mille-feuille
    Crema de patiserie :
    Puneti laptele sa fiarba cu pastaia de vanilie taiata si semintele scoase.
    Frecati ouale cu zaharul.
    Se adauga amidonul si se amesteca bine.
  • Etapa 4 - Mille-feuille
    Cand laptele fierbe, se adauga treptat peste amestecul anterior si se repune in craticioara.
  • Etapa 5 - Mille-feuille
    Puneti la foc mediu, amestecand constant. Asigurati-va ca se ingroasa bine, acest lucru este esential pentru succesul retetei. Luati in considerare ca, crema de patiserie se va ingrosa usor in timp ce se va raci.
  • Etapa 6 - Mille-feuille
    Puneti o folie alimentara pe fundul unei tavi sai vas . Turnati crema de patiserie calda si acoperiti cu folie alimentara direct peste crema pentru a impiedica formarea unei pelicule. Se lasa sa se raceasca bine.
  • Etapa 7 - Mille-feuille
    Se presara zahar pudra peste aluatul de patiserie si se coace timp de 25 de minute la 190° C. Se lasa sa se raceasca bine.
  • Etapa 8 - Mille-feuille
    Odata ce aluatul copt s-a racit, taiati-l in 3 benzi de latime egala (aici taiem benzi de 13 cm latime). Utilizati cutitul ferastrau si taiati foaia fara sa apasati pentru ca o veti rupe.
  • Etapa 9 - Mille-feuille
    Lasati deoparte partea de mijloc taiata, intrucat o veti punet deasupra. Pastrati o bucata pe care aplicati un strat de crema deasupra si intideti bine.
  • Etapa 10 - Mille-feuille
    Asezați a doua bucata de aluat copt deasupra si apasati usor. Aplicati iar un strat de crema si terminati punand partea din mijloc deasupra, cu fata neteda in sus.
    Faceti același lucru cu aluatul copt de 20 x 40 cm.
  • Etapa 11 - Mille-feuille
    Glazura :
    Pregatiti toate ingredientele inainte de a continua, deoarece timpul este esential in aceasta etapa. Incalziti fondantul de patiserie timp de 15 secunde in cuptorul cu microunde pentru a se inmuia (nu mai mult).
    Se toarna fondantul deasupra (nu uitati sa pastrati pentru piesa mica) si intindeti repede cu o spatula. Nu conteaza daca curge pe margini.
    Se topeste ciocolata si se pune intr-o seringa sau con.
  • Etapa 12 - Mille-feuille
    Imediat dupa aceea, faceti linii orizontale de ciocolata pe fondant, distantandu-le la aproximativ 1 cm.
  • Etapa 13 - Mille-feuille
    Apoi, cu varful unei lame de cutit, trasati linii de sus in jos, pentru a forma un model. Trasati fiecare "linie" la fiecare 2 cm.
    Apoi faceti acelasi lucru facand linii de jos in sus, intre liniile deja formate.
    Acest pas trebuie facut relativ repede, inainte ca ciocolata sa se intareasca, si nu ar mai ar permite sa obtineti motiv frumos. Puneti in frigider timp de 30 de minute.
  • Etapa 14 - Mille-feuille
    Taiati marginile apoi taiati portii de aproximativ 5 cm latime.
  • Etapa 15 - Mille-feuille
    Gata !

Video

YouTube

Poze

Mille-feuille, poza 1Mille-feuille, poza 2Mille-feuille, poza 3Mille-feuille, poza 4

Observații:

Crema de patiserie: o puteti aroma pe gustul dorit, desi aroma traditionala de millefeuille este cea de vanilie. Aveti grija sa o ingrosati bine, daca este prea lichida, nu veti putea sa o puneti intre foi.



Comentarii:

laura cioabla, 25/01/2019

Multumesc pt reteta. e fff buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 09/04/2018

Probabil e bunainsa explicatia este deosebit de greoaie (cu taierea foilor..etc)

(2) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Biscuiti Spritz
Biscuiti Spritz
6 porții
57 min
Ușor
5 / 5
Rețetă Opéra-desertul suprem
Opéra-desertul suprem
10 porții
2h8m
Dificil
3 / 5
Rețetă Banana split
Banana split
1 porții
15 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort inimos cu frisca si ciocolata
Tort inimos cu frisca si ciocolata
5 porții
1h30m
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Figurine din padispan
Figurine din padispan
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ciocolata de casa
Ciocolata de casa
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: