Petitchef

Tort sarlota cu capsuni

Desert
6 porții
40 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Pentru blat :

8 oua

8 linguri de zahar

7 linguri de faina

2 linguri de cacao

esenta de vanilie


Pentru crema de sarlota :

600 g iaurt cu bucati de capsuni

300 g de frisca

3 pliculete de zahar vanilat

2 pliculete cu gelatina pentru prajituri


Pentru sirop :

250 ml apa

200 g zahar

esenta de vanilie


Pentru glazura :

100g ciocolata de menaj

5 linguri de frisca lichida


Pentru ornat :

300 g frisca

jeleuri de fructe (capsunele)

Preparare

  • Pentru blat :
    Batand albusurile cu zaharul,apoi se adauga si galbenusurile zdrobite cu telul,esenta si faina amestecata cu cacaoa,turnata cate putin,in ploaie.
  • Se unge o forma de tort cu putina margarina, se toarna blatul si se coace cca 25 de minute la foc potrivit. Blatul copt si racit se taie pe orizontala in 3 bucati subtiri si egale.
  • Se da apa si zaharul petru sirop, in cateva clocote, apoi se opreste focul, se adauga esenta si se lasa sa se raceasca.
  • Pentru crema de sarlota :
    Intre timp pregatim sarlota. Amestecam frisca cu iartul de capsuni,cu zaharul vanilat si la sfarsit se adauga si gelatina lasata in 100 ml apa rece sa se inmoaie si apoi topita la bain mare si turnata peste crema de iaurt, in fir subtire. ATENTIE, gelatina nu se fierbe, ci se lasa sa se topeasca la bain mare pana se spumeaza putin deasupra, numai atunci se toarna fierbinte dar in fir subtire.
  • Montam o forma cu inel reglabil si aeszam prima parte din blat, dupa ce am insiropat - o putin cu siropul racit, apoi turnam jumatate din crema de sarlota, venim deasupra cu cea de-a doua bucata de blat, deasemenea insiropata putin, adaugam restul de sarlota si punem ultima parte din blat si ea insiropata putin.
  • Cel mai bine este sa il lasam o noapte. Se desface inelul formei si se scoate cu grija tortul pe un platou, apoi turnam deasupra lui glazura obtinuta prin topirea ciocolatei data prin razatoare si amestecata cu frisca lichida.
  • Se serveste taiat feliute subtiri.

Poze

TORT sarlota cu capsuni, poza 1
TORT sarlota cu capsuni, poza 2
TORT sarlota cu capsuni, poza 3
TORT sarlota cu capsuni, poza 4

Întrebări:




Comentarii:

13/03/2012

EXCELENT!!!!!! :)))

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort de sarlota
Tort de sarlota
6 porții
1h30m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata si iaurt de capsuni
Tort cu mousse de ciocolata si iaurt de capsuni
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort sarlota cu trei feluri de biscuiti
Tort sarlota cu trei feluri de biscuiti
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort Cifra
Tort Cifra
6 porții
2h12m
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbătoriTorturi festive de sărbătoriRasfat dulce de Valentine’s Day sau de DragobeteRasfat dulce de Valentine’s Day sau de DragobeteMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: