Placinta cu iaurt si merisoare

votează acum
Placinta cu iaurt si merisoare
Desert
Ușor
2 ore

Plăcinta cu iaurt și merișoare e un desert dulce-acrișor, răcoros și foarte ușor de pregătit, cu ingrediente simple si la indemana oricui. Este un desert absolut delicios si sanatos pentru intreaga familie.

Ingrediente

12

Preparare

Preparare1 oră
Gătire1 oră
  • Placinta cu iaurt si merisoare - Preparare etapa 1Separam albusurile de galbenusuri, Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Peste galbenusuri adaugam zaharul si mixam pana se albeste compozitia si se topeste zaharul, spre final adaugam si coaja de lamaie rasa si mai amestecam putin.
  • Placinta cu iaurt si merisoare - Preparare etapa 2Peste galbenusurile batute adaugam iaurtul pe care l-am lasat la scurs in prealabil intr-o sita si cu mixerul omogenizam compozitia. Apoi incorporam spuma de albus treptat amestecand continuu cu o lingura pana se omogenizeaza bine.
  • Placinta cu iaurt si merisoare - Preparare etapa 3Ungem cu unt o tava si impartim pachetul de foi de placinta in 3 parti egale, pentru ca toate cele 3 straturi ale pacintei sa fie de aceasi grosime. Incepem sa ungem fiecare foaie de placinta cu untul topit, punem foile in tava pentru a forma primul stat de placinta, turnam jumatate din compozitie, presaram stafide sau merisoare, continuam sa ungem foile si le punem peste, urmeaza al doilea strat de compozitie si merisoare apoi ultimul stat de foi unse cu unt. Daca ungem fiecare foaie cu unt placinta noastra va fi frageda si gustoasa.
  • Placinta cu iaurt si merisoare - Preparare etapa 4Pe deasupra eu fac o compozitie dintr-un iaurt mic (50 gr), 1 ou si putin lapte(100 ml) pe care o torn peste ultimul start de foi.

    Introducem la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40 minute sau pana se rumeneste frumos placinta noastra.
  • Cand se raceste portionam placinta si o putem servi cu zahar pudra presarat pe deasupra.

Punctează această reţetă

Observații

Va doresc pofta buna !

aurora_a2017Aurora_a2017

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: