Prajitura cu banane

Ingrediente
8
Blat:
Toping:
Rețete inrudite
Prajitura cu banane - super rapida
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Pentru aceasta prajitura aveti nevoie de o tava de sticla termorezistenta sub orice forma. Se prepara mai intai topingul care se va aseza pe fundul tavii.Se topesc 115 g unt si se adauga zaharul brun.
- Se lasa pe foc moderat pana se topeste zaharul.Se toarna caramelul obtinut in tava si se intinde pe toata suprafata.Se taie rondele cele patru banane si se aseaza deasupra cremei caramel.
- Pentru blat se amesteca intr-un bol mare fainile cu praf de copt,bicarbonat,sare si scortisoara.Se bate untul crema impreuna cu zaharul brun.Se adauga ouale unul cate unul si se mixeaza dupa fiecare.
- Se pune smantana si bananele zdrobite la robot.Dupa ce s-au amestecat bine se incorporeaza si compozitia de faina.Se zdrobeste marunt ciocolata si se incorporeaza usor cu ajutorul unei palete de plastic.
- Se toarna compozitia peste banane si caramel si se niveleaza.Se da la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 45 de minute.Se scoate, se lasa la racit 10 minute si se rastoarna pe un platou.Se serveste calduta.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
07/02/2013
Suna bine dar nu inteleg cat estimeaza o "cup".. sa fie 100 sau 150 de grame?! ar fi bun un raspuns desi vad ca vi l-a mai cerut cineva de mult si nu ati postat nimic. pacat!
04/01/2012
Ce inseamna ``cup``? Daca nu dati cantitatile exacte la ce va mai apucati sa scrieti?