Petitchef

Prajitura cu Bezea si Nuca

Este o prajitura delicioasa!!!Pofta Buna!!

Desert
2 porții
20 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Crema:

Cost estimat: 9.4 (4.7€/porție)

Preparare

  • Foaie:Se bat 5 albusuri spuma tare.Se adauga 250 g de zahar in ploaie si se bate in continuare.Se adauga zaharul vanilat si treptat 150 g nuca macinata. Se unge tava si se pregateste cu pergament.
  • Se preincalzeste cuptorul si se lasa sa se coaca la foc mic pana capata o culoare maronie.Cand este gata, se scoate tava si se lasa sa se raceasca bine.Foaia trebuie lasata la racit in tava, pentru ca altfel se rupe!!!Cand se raceste, se dezlipeste cu mare grija de pe pergament,apoi se prepara a doua foaie in acelasi fel.
  • Crema:Se bat cele 10 galbenusuri cu zaharul spuma.Se adauga 4 linguri de faina si laptele caldut.
  • Se pun pe foc si se amesteca in continuu pana se ingroasa.Se lasa la racit. Se scoate apa din untul rece !(cam 1 paharel)
  • Cand s-a racit crema se adauga cate o lingura din unt si se amesteca cu aceasta. Se pune crema intre foi si se baga la frigider cu o mica greutate deasupra.


Poze

Prajitura cu Bezea si Nuca
Prajitura cu Bezea si Nuca - poza 2
Prajitura cu Bezea si Nuca - poza 3
Prajitura cu Bezea si Nuca - poza 4
Prajitura cu Bezea si Nuca - poza 5
Prajitura cu Bezea si Nuca - poza 6
Prajitura cu Bezea si Nuca - poza 7
Prajitura cu Bezea si Nuca - poza 8
Prajitura cu Bezea si Nuca - poza 9
Prajitura cu Bezea si Nuca - poza 10

Întrebări:




Comentarii (11):

Carmen, 23/06/2022

Cum se scoate apa din untul rece

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/09/2013

Este cea mai buna prajitura.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/12/2013

Foarte buna , o fac saptamanal.

(0) (0) Abuz
01/12/2013

Excelent!!!!

(0) (0) Abuz
26/10/2012

As manca intruna!

(0) (0) Abuz
17/12/2011

Grozava

(0) (0) Abuz
06/07/2011

Este foarte buna si apetisanta

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 04/03/2011

TREBUIE SA AI RABDARE PANA A DOUA ZI !!!!!OFF....ABIA ASTEPT....

(0) (0) Abuz
danyelapysy, 11/11/2009

Super!am pregatit o singura data ceva asemanator si a avut mare succes!

(0) (0) Abuz
lorigraur, 28/09/2009

ESTE O PRAJI DELICIOASA; FELICITARI PT ALEGERE
CARLA

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Regina nucilor - Nuca de Macadamia Regina nucilor - Nuca de Macadamia

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează