Petitchef

Prajitura cu doua creme.

Desert
8 porții
30 min
30 min
Dificil
O prajitura delicioasa

Ingrediente

Numarul de porții: 8

INGREDIENTE:


Pentru blatul alb:

* 5 oua

* 5 linguri de zahar

* 5 linguri de faina

* 5 linguri ulei

* un praf de sare


Pentru blatul de cacao:

* 5 oua

* 5 linguri de zahar

* 3 linguri de faina

* 2 linguri cacao

* un praf de sare

* 5 linguri ulei


Crema ganache de ciocolata:

* 3 ciocolate cu lapte

* 400 ml frisca lichida

* 1 esenta de rom


Crema diplomat:

* 3 oua

* 1 cana de zahar

* 500 ml frisca

* esenta de lamaie

* 2 pliculete gelatina

* 100 ml apa

Preparare

  • PREPARARE:

    1.Pregatim intai blaturile.Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare si zahar,pana nu mai cad de pe tel.Galbenusurile se freaca cu uleiul.Se adauga galbenusurile peste albusuri.Se adauga si faina in ploaie,mestecand usor cu lingura.Se tapeteaza o tava de aragaz cu hartie de copt.Se pune aluatul si se coace la foc mic,pana se rumeneste usor pe margini.

    2.Pentru blatul de cacao procedam ca si la blatul alb,cu diferenta ca,cacaoa se amesteca cu faina.

    3.Pentru crema ganache de ciocolata:

    Se pune frisca intr-o cratita cu fundul mai gros.Se rupe ciocolata si se adauga in frisca.Se pune pe foc pana se topeste ciocolata,nu sa fiarba.Se da la frigider pana se intareste bine.Apoi se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul.

    4.Pentru crema diplomat:

    Se bat cele 3 oua cu cana de zahar intr-un castron,pana se omogenizeaza un pic.Se pune apoi pe baie de abur pana capata consistenta unei smantani.Se lasa la racit.Gelatina se pune la hidratat in apa,apoi se pune pe baie de abur sa se topeasca,dar sa nu fiarba si se mesteca pana se dizolva toate bobitele de gelatina.Frisca se bate bat,apoi se amesteca cu crema de ou,gelatina racita putin si esenta de lamaie.

    5.Se taie blaturile pe jumatate.Se pun intr-o forma dreptunghiulara astfel:blat alb,crema de ciocolata,blat negru,crema diplomat,blat alb,crema de ciocolata,blat negru,crema diplomat.

    Se orneaza cu toping de ciocolata sau dupa imaginatia fiecaruia.

Întrebări:

Care este gramajul pentru ciocolata cu lapte ?

Răspuns:

Buna seara,gramajul unei tablete de ciocolata este de 125 grame.

In crema diplomat ...3 oua intregi sau 3 galbenusuri?...multumesc

Răspuns:

Buna,in crema diplomat sunt 3 oua intregi,adica si albus si galbenus.Pupici.

De ce se pune un praf de sare in loc de praf de copt?

Răspuns:

Pentru ca la orice prajitura sau preparat se adauga un varf de cutit de sare,asa este normal.Iar praf de copt la acest blat nu este nevoie.Se face fara praf de copt,nu vreau sa creasca foarte mult,iese ca un aluat de rulada.

In blaturi nu se pune praf de copt sau bicarbonat stins cu putin otet

Răspuns:

Nu se pune nici un fel de praf in blaturi.Decat un praf de sare.Aluatal este ca unul de pandispan.




Comentarii (252):

25/11/2016

Va rog sa imi spuneti si mie unde gresesc cu crema ganache de ciocolata, am facut - o de 2 ori si mi s-a taiat de ambele dati! Imi place foarte tare si nu stiu unde am gresit. Am respectat si modul de prepararé. Un sfat va rog! Multumesc frumos!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/02/2016

Superrrrrrrr buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/06/2015

Foarte bun aceast prajitura cu doua creme

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/05/2015

O prajitura ffff buna, daca vrei sa impresionezi musafirii sau pe cineva drag, asta este cheia succesului.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/01/2015

Excelentaaaaaaa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Dorinica, 02/06/2014

Este excelenta prajitura,am preparat-o si eu.O bunatate!!!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
30/04/2014

Asti sunt cele mai bune retete

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/02/2014

Good

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/01/2014

Cred ca este foarte buna.am incercat ceva asemanator.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/01/2014

Dar praf de copt nu se pune ???????

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu doua blaturi si crema de ciocolata cu rom
Prajitura cu doua blaturi si crema de ciocolata cu rom
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Prajitura cu doua creme si jeleu visine
Prajitura cu doua creme si jeleu visine
8 porții
2h30m
Dificil
4.5 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prăjitură cu kiwi și două creme
Prăjitură cu kiwi și două creme
15 porții
3 ore
Ușor
2 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta crème brûlée- un desert elegant
Tarta crème brûlée- un desert elegant
8 porții
1h50m
Ușor
1.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: