Prajitura cu doua creme.

De LALYCALALYCA
(4.55/5 - 2223 voturi)
252 comentarii

O prajitura delicioasa

Ingrediente

INGREDIENTE:

Pentru blatul alb:

* 5 oua
* 5 linguri de zahar
* 5 linguri de faina
* 5 linguri ulei
* un praf de sare

Pentru blatul de cacao:

* 5 oua
* 5 linguri de zahar
* 3 linguri de faina
* 2 linguri cacao
* un praf de sare
* 5 linguri ulei

Crema ganache de ciocolata:

* 3 ciocolate cu lapte
* 400 ml frisca lichida
* 1 esenta de rom

Crema diplomat:

* 3 oua
* 1 cana de zahar
* 500 ml frisca
* esenta de lamaie
* 2 pliculete gelatina
* 100 ml apa

Preparare

PREPARARE:

1.Pregatim intai blaturile.Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare si zahar,pana nu mai cad de pe tel.Galbenusurile se freaca cu uleiul.Se adauga galbenusurile peste albusuri.Se adauga si faina in ploaie,mestecand usor cu lingura.Se tapeteaza o tava de aragaz cu hartie de copt.Se pune aluatul si se coace la foc mic,pana se rumeneste usor pe margini.

2.Pentru blatul de cacao procedam ca si la blatul alb,cu diferenta ca,cacaoa se amesteca cu faina.

3.Pentru crema ganache de ciocolata:

Se pune frisca intr-o cratita cu fundul mai gros.Se rupe ciocolata si se adauga in frisca.Se pune pe foc pana se topeste ciocolata,nu sa fiarba.Se da la frigider pana se intareste bine.Apoi se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul.

4.Pentru crema diplomat:

Se bat cele 3 oua cu cana de zahar intr-un castron,pana se omogenizeaza un pic.Se pune apoi pe baie de abur pana capata consistenta unei smantani.Se lasa la racit.Gelatina se pune la hidratat in apa,apoi se pune pe baie de abur sa se topeasca,dar sa nu fiarba si se mesteca pana se dizolva toate bobitele de gelatina.Frisca se bate bat,apoi se amesteca cu crema de ou,gelatina racita putin si esenta de lamaie.

5.Se taie blaturile pe jumatate.Se pun intr-o forma dreptunghiulara astfel:blat alb,crema de ciocolata,blat negru,crema diplomat,blat alb,crema de ciocolata,blat negru,crema diplomat.

Se orneaza cu toping de ciocolata sau dupa imaginatia fiecaruia.

Întrebări:



De LALYCALALYCA





Punctează această reţetă:

Comentarii (252):

08/06/2013

Cea mai buna reteta de prajituri , este extraordinara!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
18/12/2012

Imi place reteta mai vreu ceva deosebit sa incerc am doar 15 ani ma cheama razvan imi place foarte mult sa gatesc aceasta reteta e foarte buna am incercato sa o fac singur ...o iesit foarte bun va rog sa incercati si voi....:::lasatimi niste meiluri cine vrea sa stie cate ceva despre prajitura

(0) (0) Abuz
04/05/2013

Eu sunt incepatoare in pregatirea prajiturilor dar am facut-o.Nu arata chiar ca in fotografie-crema diplomat a iesit galbuie de la oua si destul de moale.dar poate din cauza stangaciei mele.Inca n-am gustat-o.Am mai introdus-o la frigider.Peste cateva ore o tai.Sper sa merite efortul

(1) (0) Abuz
AliBth, 02/11/2013

Prima data cand am facut-o n-am pus arome si nici gelatina; a iesit ok; a doua oara am respectat pas cu pas, doar ca am pus cantitati egale de frisca, 500 ml in crema alba, 500 ml in cea de cioco; e dementiala; nu degeaba are cele mai multe voturi; foarte buna

am gătit această rețetă
(1) (0) Abuz
25/11/2016

Va rog sa imi spuneti si mie unde gresesc cu crema ganache de ciocolata, am facut - o de 2 ori si mi s-a taiat de ambele dati! Imi place foarte tare si nu stiu unde am gresit. Am respectat si modul de prepararé. Un sfat va rog! Multumesc frumos!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
03/06/2013

Este excelenta..am folosit-o si este suuuuperba...are un gust de milioane.Am facut-o si rudelor mele si au avut aceai opinie.SSa nu te lasi niciodata de gatit chiar daca unele retete nu-ti ies....dar asta e de milioane

am gătit această rețetă
(1) (0) Abuz
LALYCA
Răspuns LALYCA:

Ma bucur tare mult ca ti-a placut cum a iesit prajitura.Sigur,se intampla sa nu ne iasa cateodata ce pregatim,dar merita sa incercam in continuare.Pupici.

06/02/2013

Tare mi-ar placea sa citesc si parerea cuiva care a incercat reteta.pare destul de pretentioasa.sigur nu se poate prepara intr-o ora dar daca iese bine merita efortul.

(0) (0) Abuz
06/02/2013

Da, in sfarsit ceva fin! Dar iarasi avem ca masura "CANA"! Eu banuiesc, ca este vorba de 150 g de zahar. Cam atat se pune la 3 oua fierte pe abur ( 50 g de ou).

(0) (0) Abuz
28/02/2014

Totusi nu sunt cam multe oua (10 penru blat) pentru 8 portii de prajitura?
inca nu am facut prajitura, dar intentionexz sa o incerc.

(0) (0) Abuz
06/02/2013

Multumim pentru retetele minunate !!!Ma bucur ca v-am descoperit! imi sunteti de mare ajutor !!!Ganduri bune indrept spre dvs .

(1) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat

Prajitura rasturnata cu ananas


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale