Petitchef

Prajitura cu ciocolata si visine

Desert
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

BLAT:

CREMA:

Preparare

  • Pentru blat, bati albusurile cu zaharul si un praf de sare pana compozitia devine tare ca la bezele. Adaugi peste albusuri, galbenusurile batute treptat cu uleiul.
  • Amesteci faina cu cacao si praful de copt apoi o incorporezi usor in compozitia de oua. Torni amestecul in tava unsa si tapetata si dai la cuptor, la 170C, 30 de minute. Din cand in cand, aplici testul cu scobitoarea. Este cel mai bun blat pe care l-am mancat vreodata.
  • Pentru crema, pui intr-o cratita zaharul, untul, asezi pe foc mic si amesteci pana se topeste si da in clocot. Dai deoparte, adaugi cacaua, ciocolata si amesteci pana se topeste ciocolata.
  • Lasi sa se mai raceasca un pic, apoi adaugi frisca batuta. Lasi sa se raceasca mai bine, dupa care torni jumatate din compozitie peste blat, adaugi visine fara samburi si scurse, iar la final, pui restul de crema. Ornezi cu visine si fulgi de ciocolata.
  • O dai la rece cel putin 2 ore inainte de momentul servirii.


Poze

Prajitura cu ciocolata si visine
Prajitura cu ciocolata si visine - poza 2
Prajitura cu ciocolata si visine - poza 3
Prajitura cu ciocolata si visine - poza 4
Prajitura cu ciocolata si visine - poza 5

Întrebări:




Comentarii:

chriss2012, 20/04/2023

Este foarte buna dar are prea mult zahar. Nu este esplicat pre bine pentru incepatori. Blatu este delicios dar trebuie sa il insiropezi si reteta este rezonabila si nare chesti naspa ca altele retete si la crema trebuie sa pui mai putina cacao dar este foarte buna si recomand aceasta reteta

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
15/05/2014

Arata foarte bine si-mi place ce scrie in reteta.

(0) (0) Abuz
20/12/2013

Arata f bine

(0) (1) Abuz
05/10/2013

Comentariul tău:am incercot-o si eu este intra-adevar cea mai buna si mai de efect prajitura cu visine!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
08/09/2013

Super !!!

(0) (0) Abuz
07/04/2013

Super Reteta!

(0) (0) Abuz
11/12/2012

Imi place

(0) (0) Abuz
26/10/2012

Ieri am facut prajiturica. E super ciocolatoasa, o bunaciune fina :D

(0) (0) Abuz
20/05/2012

Excelenta prajitura, am facut-o de doua ori pana acum. Sfatul meu: merge un pic insiropat blatul (eu l-am insiropat cu putina cafea - 400ml cu rom).
Spor la gatit!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează