Petitchef

Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata

Desert
8 porții
25 min
25 min
Ușor

Ingrediente

8

Ingrediente pentru 32 de bucati, pentru o tava de 38x25x2,5:

Preparare

  • Aceasta prajitura mi-a placut tare mult sa o prepar, din doua motive: s-a nimerit la fix cat sa o pot fotografia alaturi de una din lalele primite-n dar de la finutii mei, dintr-un buchet superb de lalele albe, iar tipul asta de aluat a fost o provocare in premiera pentru mine. Iti voi explica de ce: acest fel de prajitura la tava, este dintre cele crocante. Ca atare, aluatul este unul sfaramicios, care se preseaza in tava si care necesita ceva mai multa indemanare si rabdare pentru a-l intinde. Iti voi povesti pe-ndelete cu ce arme m-am "luptat" cu el. :)

    Untul il topesti la bain-marie, apoi il bati cu zaharul pana seamana cu o crema usoara. Adaugi, ouale, esenta de vanilie. Amesteci faina, fulgii de ovaz, bicarbonatul, sarea si adaugi totul peste restul de compozitie.

    De aici incepe greul cu manevratul aluatului, mixerul nu va mai face fata asa ca va trebui sa si framanti putin. Aluatul este unul lipicios, e bine sa te misti repejor cu el. Odata omogenizat, il imparti in doua. Pui hartie de copt in tava si jumatate de aluat incepi sa il presezi bine. Eu m-am folosit de o spatula si in colturile mai inaccesibile de un cutit de masa, rotund, pentru a batatori cat mai bine aluatul. Prin miscari de presare si intindere, ii vei da de capat, crede-ma :) .

    Pentru a doua foaie, iti recomand sa desenezi chenarul tavii pe o foaie de copt si sa repeti operatiunea cu intinsul aluatului in acest perimetru.

    Cat despre crema, intr-un ibric mai incapator sau o oala mai mica, combini fulgii de ciocolata, ciocolata Schogetten, laptele condensat, lingura de unt. Lasi la foc mic si amesteci pana se topeste ciocolata. Torni compozitia peste foaia de aluat din tava apoi, ajutandu-te de hartia de copt, rastorni deasupra cea de-a doua foaie de aluat.

    Se coace in cuptorul preincalzit la 175 de grade, pentru 25 de min. O lasi sa se raceasca inainte de a o taia. O scoti din tava, o pui pe un tocator incapator si tai patrate cu ajutorul unui cutit foarte ascutit (pentru a nu sfarama marginile crocante). O prajitura concentrata, dulce, putin lipicioasa si plina cu fulgi de ovaz! Pofta buna!


Poze

Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata
Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata - poza 2
Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

11/10/2013

Arata excelent.Cred ca este delicioasa.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/10/2013

Arata excelent si reteta e prezentata , corect si pe intelesul tuturor.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/03/2018

Da, buna, dar nesanatoasa.....

(0) (0) Abuz
15/11/2013

Buna .

(0) (0) Abuz
DoinaC, 13/10/2013

O sa o incerc

(0) (0) Abuz
10/10/2013

Imi place, f.buna

(0) (0) Abuz
10/10/2013

Prea mult unt folosim la prepararea retetelor;poate gasim si retete fara colesterol de spital!!!!!!

(0) (0) Abuz
10/10/2013

Arata bine o voi incerca si eu

(0) (0) Abuz
10/10/2013

Grozava

(0) (0) Abuz
21/05/2013

Arata super!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prăjitură cu migdale - fără gluten
Prăjitură cu migdale - fără gluten
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează