Petitchef

Prăjitură cu rubarbă

Un desert special pentru aceste zile calduroase

Desert
8 porții
20 min
20 min
Ușor

Ingrediente

8

Sos:

Preparare

  • Cele 5 tulpini de rubarbă se spală bine, se taie în două pentru a se mânui mai ușor și se curăță de coajă cu un cuțit, sau cu mâna, coaja desprinzându-se foarte ușor.
  • Se taie bucățele și se amestecă cu o lingură de zahăr și un pliculeț de zahăr vanilat.
  • Frecăm untul cu zahărul până devine o spumă, adăugăm ouăle, unul câte unul amestecând bine după fiecare.
    Adăugăm laptele călduț și făina amestecată cu praful de copt și un praf de sare (nu uitați să cerneți făina!).
    Compoziția se pune într-o tavă mare unsă cu unt și tapetată cu făină.
    Înșirăm bucățelele de rubarbă, scurse de zeama lăsată.
  • Tava se dă la cuptor încălzit la 180 grade C pentru 30-40 minute.
    Pentru sos avem nevoie de 2 tulpini de rubarbă, pe care le vom lăsa cu tot cu coajă.
    Se taie bucățele și se pun într-o crăticioară cu o cană de zahăr și o cană de apă.
    Se fierbe la foc potrivit pentru 15-20 minute să scadă bine ca o dulceață.
    Se lasă la răcit atât prăjitura cât și sosul.
    Prăjitura se servește cu sos deasupra.
  • Poftă bună!


Poze

Prăjitură cu rubarbă
Prăjitură cu rubarbă - poza 2
Prăjitură cu rubarbă - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

16/06/2012

Mi se pare excelenta,desi nu stiu ce este rubarba si unde se gaseste.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu banane - super rapida
Prajitura cu banane - super rapida
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prăjitură cu migdale - fără gluten
Prăjitură cu migdale - fără gluten
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Mug cake - prajitura la cana Mug cake - prajitura la cana

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează