Petitchef

Prajitura vienetta

Desert
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
6 oua

6 linguri zahar

6 linguri apa

6 linguri nuca macinata

6 linguri faina

1/2 plic praf de copt


crema:

3 galbenusuri

3 linguri faina

100 g zahar

200 ml lapte

200 g Rama


Glazura :

300 g zahar

Preparare

  • Din ingredientele pentru foi preparam compozitia ca pentru piscot. Cele 6 galbenusuri le frecam cu 6 linguri zahar si 6 linguri apa . Separat albusul se bate spuma , adaugam treptat galbenusurile frecate si amestecam usor.
  • Adaugam faina si nuca macinata treptat si in cele din urma praful de copt stins in putina zeama de lamaie . Din aceasta compozitie coacem pe dosul tavii 3 foi .
  • Caramelizam cei 300 gr de zahar si o parte de la 2 foi coapte le ungem cu aceasta. Ne apucam sa preparam crema 3 galbenusuri impreuna cu 3 linguri de faina si 100 g zahar le amestecam si adaugam treptat cei 200 ml lapte rece dupa care il punem la foc si il fierbem pana se ingroase. Lasam la racit si adaugam cei 200 g Rama si mixam bine pana obtinem o crema omogena.
  • Crema astfel obtinuta o intindem pe una din foaia unsa cu zaharul caramel , o acoperim cu urmatoarea foaie , punem restul de crema si acoperim cu foaia ramasa . Deasupra putem orna ori cu zahar caramelizat , ori cu glazura de ciocolata . O alta varianta ar fi ca deasupra sa ornam cu cele 3 albusuri batute spuma cu 150 g zahar pe baie de aburi.

Poze

Prajitura Vienetta, poza 1Prajitura Vienetta, poza 2Prajitura Vienetta, poza 3



Comentarii (18):

26/04/2016

Este foarte buna, am facut-o, mi-a placut . A avut un succes deosebit, unii au facut observatia ca e cam prea dulce, sa incerc sa reduc cantitatile de zahar. Caramelul se topeste , prajitura se poate taia foarte frumos.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
maria, 21/06/2017

Cred ca este mai buna cu unt in loc de rama

(0) (0) Abuz
Maria, 18/06/2017

Exista si alte variante pentru aceasta prajitura.Varianta pe care eu o fac este excelenta!

(0) (1) Abuz
stanciulescu lucia, 18/06/2017

Eu voi inlocui rama cu unt marga nu este sanatoasa

(1) (0) Abuz
31/10/2016

Nu am gatit aceasta prajitura

(0) (0) Abuz
tomomirom, 31/10/2016

Va rog sa-mi spuneti dimensiunea tavi. multumesc

(0) (0) Abuz
31/10/2016

Si aspectuoasa si cred, si delicioasa.

(0) (0) Abuz
andreea_deea459
andreea_deea459, 31/10/2016

Eu am o intrebare : de la asa mult zahar ars prajitura nu se feliaza greu ?

(0) (0) Abuz
28/11/2014

Prajitura arata super dar caramelul nu se intareste pe foi astfel incat sa nu putem taia prajitura ? As vrea s-o fac si eu dar nu stiu cum se va comporta caramelul pe foi.

(0) (0) Abuz
13/04/2014

O prajitura minunata!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos Petitchef
Tort cu nuca de cocos Petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura cu prune si pere
Prajitura cu prune si pere
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Prajitura cu visine si nuca
Prajitura cu visine si nuca
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura snickers
Prajitura snickers
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: