Petitchef

Prajitura Vienetta

Desert
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

crema:

Glazura :

Preparare

  • Din ingredientele pentru foi preparam compozitia ca pentru piscot. Cele 6 galbenusuri le frecam cu 6 linguri zahar si 6 linguri apa . Separat albusul se bate spuma , adaugam treptat galbenusurile frecate si amestecam usor.
  • Adaugam faina si nuca macinata treptat si in cele din urma praful de copt stins in putina zeama de lamaie . Din aceasta compozitie coacem pe dosul tavii 3 foi .
  • Caramelizam cei 300 gr de zahar si o parte de la 2 foi coapte le ungem cu aceasta. Ne apucam sa preparam crema 3 galbenusuri impreuna cu 3 linguri de faina si 100 g zahar le amestecam si adaugam treptat cei 200 ml lapte rece dupa care il punem la foc si il fierbem pana se ingroase. Lasam la racit si adaugam cei 200 g Rama si mixam bine pana obtinem o crema omogena.
  • Crema astfel obtinuta o intindem pe una din foaia unsa cu zaharul caramel , o acoperim cu urmatoarea foaie , punem restul de crema si acoperim cu foaia ramasa . Deasupra putem orna ori cu zahar caramelizat , ori cu glazura de ciocolata . O alta varianta ar fi ca deasupra sa ornam cu cele 3 albusuri batute spuma cu 150 g zahar pe baie de aburi.


Poze

Prajitura Vienetta
Prajitura Vienetta - poza 2
Prajitura Vienetta - poza 3

Întrebări:




Comentarii (19):

Coco Km, 05/11/2023

O Prajitura foarte buna si usor de preparat! De cativa ani folosesc aceasta Reteta ( multumesc frumos!) si singura modificare care o fac este ca nu folosesc Zahar ars ci un Sirop cu aroma de Caramel, deja cumparat. O recomand!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/04/2016

Este foarte buna, am facut-o, mi-a placut . A avut un succes deosebit, unii au facut observatia ca e cam prea dulce, sa incerc sa reduc cantitatile de zahar. Caramelul se topeste , prajitura se poate taia foarte frumos.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
maria, 21/06/2017

Cred ca este mai buna cu unt in loc de rama

(4) (0) Abuz
Maria, 18/06/2017

Exista si alte variante pentru aceasta prajitura.Varianta pe care eu o fac este excelenta!

(0) (3) Abuz
stanciulescu lucia, 18/06/2017

Eu voi inlocui rama cu unt marga nu este sanatoasa

(4) (0) Abuz
31/10/2016

Nu am gatit aceasta prajitura

(0) (0) Abuz
tomomirom, 31/10/2016

Va rog sa-mi spuneti dimensiunea tavi. multumesc

(1) (0) Abuz
31/10/2016

Si aspectuoasa si cred, si delicioasa.

(0) (0) Abuz
andreea_deea459
andreea_deea459, 31/10/2016

Eu am o intrebare : de la asa mult zahar ars prajitura nu se feliaza greu ?

(1) (0) Abuz
28/11/2014

Prajitura arata super dar caramelul nu se intareste pe foi astfel incat sa nu putem taia prajitura ? As vrea s-o fac si eu dar nu stiu cum se va comporta caramelul pe foi.

(2) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta Turta dulce, prajitura Craciunului! Turta dulce, prajitura Craciunului! „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează