Petitchef

Tort cu ness

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
220 g faina

100 g zahar brun

250 g iaurt

75 ml ulei

2 oua

80 g nuci

1 lingurita praf de copt

2 linguri ness


Pentru crema:

250 g mascarpone light

2 linguri zahar fin

2 lingurite ness

2 lingura zahar pudra

1 lingurita esenta de vanilie


Pentru glazura si decor:

120 g zahar pudra

1 lingurita ness

1-2 linguri nuci

Preparare

  • Incepem sa pregatim blatul pentru prajitura si dizolvam cele 2 linguri de ness in 2 linguri de apa calda. Cernem faina intr-un vas incapator si o amestecam cu praful de copt, zaharul brun si nucile, pe care anterior le-am tocatmarunt.
  • Facem un locsor in mijlocul amestecului de mai sus si punem acolo iaurtul, uleiul, ouale batute ca pentru omleta si nessul dizolvat. Amestecam putin, pana se incorporeaza ingredintele uscate in cele umede. Nu trebuie amestecat prea mult pentru a mentine blatul cat mai aerat.Ungem o forma de tort cu putin ulei, turnam compozitia in ea si o dam la cuptor, la 180 de grade, aproximativ 40 - 45 de minute, pana cand trece testul scobitorii.
  • Dupa aceea, scoatem blatul din forma si il lasam sa se raceasca complet inainte de a-l taia in 2 sau in 3. Pentru ca mi s-a parut destul de subtire, am preferat sa-l tai doar in doua.Pentru crema, punem intr-o cratita mica cele 2 lingurite de ness si zaharul fin, impreuna cu 3 linguri de apa.
  • Punem craticioara la foc mic, amestecand mereu, pana se dizolva zaharul. Dupa ce zaharul s-a dizolvat, dam focul mare si fierbem nessul 2-3 minute, pana capata consistenta unui sirop, pe care il lasam sa se raceasca.
  • Separat, mixamzaharul pudra impreuna cu mascarpone, iar apoi adaugam siropul de ness si mai amestecam putin.Cu aceasta crema ungem partea de jos a blatului si asezam cealalta jumatate de blat deasupra.Ultima a ramas glazura, pe care o pregatim imediat, si incepem, cum altfel, dizolvand nessul intr-o lingura de apa calda Cernem zaharul pudra, il amestecam cu nessul si adaugam inca 2-3 linguri de apa, pana obtinem o pasta destul de tare, care sta asemenea albusurilor batute.
  • Apa trebuie pusa putin cate putin, pentru a nu avea o glazura prea moale.Intindem glazura peste tort, presaram nucile tocate grosier si dam la frigider cateva ore inainte de a-l servi.Tortul are un miros minunat de la ness si o textura putin umeda a blatului. Un adevarat deliciu cu aproximativ 350 calorii la 100 de grame.

Poze

Tort cu Ness, poza 1Tort cu Ness, poza 2Tort cu Ness, poza 3




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2h40m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu fructe, ness si ciocolata
Tort cu fructe,ness si ciocolata
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata alba si ness
Tort cu ciocolata alba si ness
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si ness
Tort cu ciocolata si ness
8 porții
55 min
Foarte ușor
3.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: