Petitchef

Rasturnica cu mere

Desert
8 porții
15 min
20 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Se spala bine merele si se scot cotoarele cu dispozitivul special sau se taie pe jumatate si se scoate cu grija mijlocul cu seminte fara sa deterioram restul marului. Se feliaza apoi toate merele si se pastreaza deoparte.
    Se pregateste un vas termorezistent in forma rotunda. Se unge cu unt si se presara un strat de zahar apoi se aseaza concentric feliile de mar, in randuri succesive de la margine catre centru, toate in aceeasi directie, precum soldatii.
    Se aseaza cam doua-trei straturi, ca sa fie bogata brajitura.
    Se mai presara un strat de zahar, se imprastie apoi stafidele si nucile, se presara aromele si se introduce vasul la cuptor pentru 15-20 minute.
    Cand zaharul si merele au prins o culoare aramie se adauga o ceasca de apa si se mai lasa 5-10 minute in cuptor.
    Intre timp se prepara blatul.
    Se bat albusurile separat cu putina sare, se adauga zaharul si se mai bat pana s-a incorporat total.
    Galbenusurile se freaca cu doua linguri de ulei apoi se adauga peste albusurile batute. Se pune faina, zaharul vanilinat si coaja de lamaie si se amesteca usor compozitia.
    Se scoate vasul cu merele din cuptor si se rastoarna peste ele compozitia de blat. Se introduce din nou in cuptor pentru cca 15 minute. Se verifica cu un pai blatul daca este copt. Daca paiul iese curat, inseamna ca blatul s-a copt.
    Cand este gata, se scoate vasul din cuptor, se despart usor marginile blatului de vas cu un cutit, se aseaza deasupra un platou cu fata spre interiorul vasului si se rastoarna printr-o miscare rapida. Daca nu s-au desprins toate merele, se mai mangaie fundul vasului cu o carpa umeda pana ce cad toate. Se ridica apoi vasul si se mai repara cu un cutit eventualele imperfectiuni cauzate de o rasturnare defectuoasa.

Rețete inrudite

YouTube


Întrebări:




Comentarii (19):

08/12/2013

I like

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/05/2014

PARE FOARTE BUNA PRAJITURICA ACEASTA !!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
26/10/2013

Cred ca e excelenta trebuie sa o probez

(0) (0) Abuz
21/10/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
02/10/2013

Excelenta

(0) (0) Abuz
02/10/2013

Nepotelul meu de 5 anisori o savureaza nota zece!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
19/11/2011

F.buna
se poate face si cu gutui

(0) (0) Abuz
12/11/2011

Buna,chiar acuma am scos rasturnica din cuptor e un deliciu cea mai buna prajiturica cu mar felicitarii celei care a postato.

(0) (0) Abuz
10/11/2011

Seamana cu tortul de mere se poate orna cu frisca , fiind astfel mai aspectos si mai gustos. Dar mai ales usor de facut. Il voi face chiar maine.

(0) (0) Abuz
10/11/2011

E foarte buna,intradevar.Eu o fac frecvent...in plus,dupa ce se raceste(in frigider) ii adaug deasupra un strat de frisca batuta si,pentru ca nu pun nuci in compozitie,termin decorarea cu fulgi de migdale sau nuci maruntite

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Budinca cu mere si caramel
Budinca cu mere si caramel
10 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Mere caramelizate
Mere caramelizate
2 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Aperitiv samosas cu mere si scortisoara
Aperitiv samosas cu mere si scortisoara
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Chec cu mere, nuci si stafide
Chec cu mere,nuci si stafide
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Chec cu mere, nuci si stafide
Chec cu mere, nuci si stafide
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Beneficiile otetului de mere Beneficiile otetului de mere

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.